Stadsdeel Zeeburg


---

Er komt weer een politieke avond aan!

15 mei 2009
Deze boeiende avond van de raad van stadsdeel Zeeburg met drie interessante onderwerpen is op dinsdag 19 mei 2009 vanaf 20.00 uur in het stadsdeelkantoor. Komt u vooral en ontmoet de raadsleden van stadsdeel Zeeburg!

De onderwerpen zijn:


1. Armoede

In de raadszaal wordt gesproken over hoe het stadsdeel en partners kunnen bijdragen om een uitweg te bieden uit armoede. Rutger Koopmans (voorzitter van de stedelijke Adviescommissie Activerend Armoedebeleid) houdt een betoog. Daarna debatteert een panel over het armoedebeleid, waarin Rutger Koopmans ook zitting heeft. Andere deelnemers aan dit panel zijn onder meer de heer Van Onna van de ANBO, de heer Smit van de Voedselbank Amsterdam, de heer Hulsman van DWI en een deelnemer namens Civic Zeeburg.


2. Puccinimethode

(sessie naast de Armoede-sessie)

Een korte presentatie wordt gegeven over de Puccinimethode: aanbevelingen om de uitvoering van de openbare ruimte te verfraaien. Stadsdelen en stedelijke diensten hebben deze methode eerder ontwikkeld.


3. Europa

(na de presentatie over de Puccinimethode)

Rob Boudewijn geeft een interactieve workshop over hoe de hazen in Brussel lopen en hoe Nederland hier bij betrokken is. Praktijkvoorbeelden laten zien hoe Europa het dagelijks leven van bewoners raakt en hoe gemeenten en stadsdelen steeds meer Europa-proof moeten zijn.

U bent van harte welkom op de politieke avond op dinsdag 19 mei vanaf 20.00 uur in het Stadsdeelkantoor van Zeeburg op de Cruquiusweg 5.
---