Ministerie van Economische Zaken

18-05-2009

Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk van het ministerie van Economische Zaken

Minister Van der Hoeven

Dinsdag 19 mei
Algemeen Overleg over een aantal energie-onderwerpen. Het gaat in dit overleg dat wordt gevoerd met de vaste Commissie van Economische Zaken van de Tweede Kamer onder meer over de stand van zaken bij de uitvoering van de Subsidieregeling Duurzame Energie en om het door de minister gegeven oordeel over het splitsingsplan van Nuon.

Staatssecretaris Heemskerk

Maandag 18 mei
13.00-17.00 uur:
De hoogste man bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO), Pascal Lamy, is maandag in Nederland. Lamy spreekt onder meer met staatssecretaris Heemskerk (Buitenlandse Handel) over de voortgang in de zogenaamde Doha ontwikkelingsronde. Ook vindt een rondetafel bijeenkomst plaats met een aantal Nederlandse CEO's. Aansluitend houdt hij samen met staatssecretaris Heemskerk een lezing op de Erasmus Universiteit. Ook ontvangt Lamy daar een prestigieuze onderscheiding (World Leader Cycle Award) voor zijn inzet voor de wereldhandel en verbetering van de positie van ontwikkelingslanden. Na de speeches op de Erasmus Universiteit (16.30 uur) is er ter plaatse waarschijnlijk ruimte voor de pers om kort met Dhr. Lamy en/of Dhr. Heemskerk te spreken. Belangstellenden kunnen dit vast kenbaar maken via Joyce van Elck, j.n.vanelck@minez.nl, tel 070-3796015.

Dinsdag 19 mei
17.00-17.45 uur:
Speech van de staatssecretaris tijdens Toerismepoort. Koninklijke Horeca Nederland en o.a. de Recron organiseren ook dit jaar weer de Horeca en Toerismepoort. Deze vindt plaats op dinsdag 19 mei van 16.45 tot 18.45 uur. Het thema van de bijeenkomst is Duurzaam. Het financiële en economische belang van de toeristische en recreatie sector in Nederland staat deze middag centraal. Gediscussieerd wordt over wat er vanuit overheid én vanuit de markt zelf nodig is om de groeipotentie van Horeca en Toerisme op economisch gebied vooral ook op lange(re) termijn optimaal te kunnen benutten. Locatie: Nieuwspoort te Den Haag

Meer informatie:
Voor meer informatie zijn de gegevens van de persvoorlichters te vinden http://www.pers.ez.nl/. Tijdens kantooruren kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Directie Communicatie: (070) 379 6015.

Colofon
Contactgegevens
Ministerie van Economische Zaken

Bezuidenhoutseweg 30
2594 AV Den Haag
Algemeen telefoonnummer: 070 - 3798911
www.ez.nl