Politie Limburg-Noord

Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan verkrachting in Venlo


Datum: 18-05-2009
Tijd bericht: 09:18
Plaats: Venlo
De politie roept de hulp in van het publiek bij het oplossen van een verkrachting die recent plaats vonden in de nacht van 28 op 29 maart tussen 4.45 uur en 5.15 uur (zomertijd) Rond 4 uur 's morgens fietste de 18-jarige vrouw vanuit Venlo naar Velden.

Ze werd op de Nijmeegseweg, in de buurt van de bushalte van het Van der Valk hotel, door een man overmeesterd en viel in de berm. Daar werd ze gedwongen tot onzedelijke handelingen. Hij liet vervolgens de vrouw achter en fietste hard weg in de richting van Venlo. Gezien de ernst van dit delict stelt de politie alles in zijn werk om deze zaak alsnog op te lossen. In het programma is een reconstructie te zien van deze ernstige zaak.

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen. Mensen die over deze zaak wat kunnen vertellen worden verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam. Ook mensen die op andere wijze informatie hebben die de politie verder kan helpen worden verzocht te reageren. Dat kan vanaf dinsdag via de opsporingstiplijn 0800 - 6070. Ook via Meld Misdaad Anoniem kunnen mensen informatie geven. Het nummer daarvan is 0800-7000. Mochten mensen eerder dan de uitzending willen bellen over deze zaak met informatie dan kunnen ze bellen naar meldkamer van de politie Limburg Noord via 0900-8844 Rechercheurs van de afdeling Jeugd -Slachtofferzorg en Zedenzaken van de politie Limburg Noord zullen in de studio in Hilversum aanwezig zijn om getuigen te woord te staan en de tips te noteren.

Uitzending: dinsdag 19 mei van 21.50 uur tot 22.30 uur Nederland1. Herhaling: woensdag 20 mei om 10.05 Nederland 2.