Gemeente Elburg


Persbericht

Elburg, 14 mei 2009

Jeugd beschildert bouwschotten Zilverzoen en Historie

Op dinsdag 19 mei a.s. zullen leerlingen van zeven basisscholen de bouwschotten rond de panden van De Zilverzoen en De Historie beschilderen naar eigen creatief inzicht. Het idee hierachter is om het aangetaste en nu vooral saaie beeld op te vrolijken. Door Patrique bv zijn de kwasten en de buitenverf in de kleuren rood, oranje, geel, groen, blauw en wit ter beschikking gesteld.

In twee sessies wordt de 25 meter lange wand van 2,40 m hoog onder handen genomen. 's Ochtends gaan vier scholen tussen 10.00 en 12.00 uur aan het werk en `s middags gaan de overige 3 scholen tussen 13.30 en 15.15 uur het werk afmaken. Voor het schilderen van de vlakken aan de bovenzijde is door aannemer Scheer en Foppen gezorgd voor twee rolsteigers.

Rond 14.30 uur komt er een vertegenwoordiging uit het college van burgemeester en wethouders een half uurtje meeschilderen. Er is geen thema meegegeven aan de schilderingen, omdat er wordt gerekend op genoeg creativiteit bij de schooljeugd zelf.

De betreffende panden zijn in de vroege ochtend van 20 maart jl. door een grote brand grotendeels verwoest. Met man en macht wordt er gewerkt aan het herstel en de mogelijkheid de panden weer snel in gebruik te kunnen nemen. Eerst wordt daartoe de buitenzijde voor het aanzicht zo snel mogelijk aangepakt. In de tussenliggende periode hoopt de bouwcommissie dat er met de beschilderingen door de jeugd een vrolijkere plek wordt gecreëerd.
laatst gewijzigd: 18-05-2009 | print deze pagina print deze pagina | download document: 090514 Jeugd beschildert bouwschotten Zilverzoen en Historie | grootte: 1.73 kb