Gemeente Halderberge


Gewoon doen! bestaat één jaar

Kellebeek College Via organiseert open lesavond Op dinsdag 19 mei 2009 vieren zes gemeenten en het Kellebeek College met een open lesavond dat zij één jaar geleden de intentieverklaring `Gewoon doen!' ondertekenden. De gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht ondertekenden vorig jaar op deze dag samen met het Kellebeek College het gezamenlijke Wervingsplan Laaggeletterden. Sindsdien hebben de initiatiefnemers niet stil gezeten: in alle gemeenten zijn diverse wervingsactiviteiten uitgevoerd en er staan er nog heel wat op stapel.

Achtergrond Gewoon doen!
Iedereen kan lezen, schrijven, rekenen.. Ja, dat zou gewoon moeten zijn. Maar in onze regio wonen ongeveer 26.000 volwassenen voor wie dat niet zo gewoon is. Zij ervaren dagelijks welke problemen laaggeletterdheid met zich meebrengt. Daarom binden de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht samen met het Kellebeek College de strijd aan tegen laaggeletterdheid in de regio West-Brabant, onder het motto "Gewoon doen!". Een unieke gezamenlijke aanpak dus. "Gewoon doen!" is een succes als velen in 2011 de stap naar de schoolbank "Gewoon gedaan!" hebben.

434 nieuwe cursisten
Het afgelopen jaar ontplooiden de gemeenten en het Kellebeek College diverse activiteiten om het aantal cursisten Basiseducatie te verhogen. En met succes: onder het motto `Gewoon doen!' schreven maar liefst 434 cursisten Basiseducatie zich dit schooljaar in. De cursus Lezen en Schrijven trok vorig jaar nog 84 cursisten aan. Dit schooljaar nemen 169 cursisten deel aan deze cursus. Dat betekent een stijging van 100%!

Open lesavond op twee locaties
Om het éénjarige bestaan van "Gewoon doen!" te vieren wordt er op twee plaatsen een open lesavond georganiseerd. Deze vindt plaats op dinsdag 19 mei van 18.30 uur tot 20.00 uur in twee schoolvestigingen van het Kellebeek College namelijk:
o Hoogstraat 126 in Roosendaal
o Drabbestraat 2 in Bergen op Zoom
Tijdens deze avond kunnen de deelnemers twee verschillende proeflessen van 30 minuten uit het cursusaanbod volgen. Zij kunnen kiezen uit de cursussen Engels, Computeren, Knoppencursus, Lezen, Schrijven, Rekenen en Budgetteren. Het gaat hierbij om Basiseducatie: cursussen voor volwassenen die weinig studie-ervaring hebben.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Petra Laros-Wulffraat, communicatieadviseur van de gemeente Halderberge op telefoonnummer 0165-390519.