Gemeente Soest

.

Wervingsactie vrijwilligers brandweer

19 mei

De korpsen van Soest en Soesterberg zijn daarom dringend op zoek naar enthousiaste, sportieve en gezonde vrouwen en mannen ouder dan 18 jaar. Kandidaten moeten wel stevig in de schoenen staan, graag samenwerken in een hecht team en van uitdagingen houden.

Afgelopen zaterdag heeft de brandweer in Soest en Soesterberg een wervingsactie gehouden voor nieuwe vrijwilligers. Korps Soest ging op pad met een zogenaamd `rijdend circus' om potentiële vrijwilligers aan te spreken. Korps Soesterberg hield een open dag in de kazerne aan de Koppenlaan. Wervingsactie van de brandweer

Naast de acties die afgelopen zaterdag zijn gehouden, verspreidt het korps in Soesterberg komende week ook een flyer huis aan huis om mannen en vrouwen enthousiast te maken voor het werk van de vrijwillige brandweer.

Informatieavonden

Hiermee wil zij potentiële vrijwilligers aanspreken en uitnodigen voor de speciale informatieavond op 25 mei in de kazerne in Soesterberg. Het korps in Soest houdt een soortgelijke avond op 4 juni, waarbij geïnteresseerden kennis kunnen maken met het werk van de vrijwillige brandweer.

Mensen die enthousiast zijn en vrijwilliger willen worden kunnen zich nu al opgeven via het aanmeldingsformulier.

Veiligheid

De brandweer heeft een belangrijke verantwoordelijkheid als het gaat om de veiligheid in de gemeente Soest. De brandweer doet veel meer dan alleen blussen. Naast kleine brandjes komt de brandweer ook in actie bij bijvoorbeeld bosbranden en branden in opslagplaatsen en loodsen.

De brandweer schiet ook te hulp bij ongevallen, als mensen bijvoorbeeld bekneld zitten in hun auto. Om zo snel mogelijk te kunnen werken - iedere seconde telt - maken brandweerlieden onder andere gebruik van hypermoderne apparatuur, moderne verbindingsmiddelen en efficiënt bepakte voertuigen.

Versterking dringend nodigDe brandweer zet zich in voor de veiligheid van iedere Soester en Soesterberger. Om dat voor honderd procent te kunnen doen, is versterking hard nodig.