Gemeente Lingewaard


De restauratie van Fort Pannerden is inmiddels in volle gang. Als alles naar wens verloopt zal in september de casco-restauratie worden afgerond. Daarna volgt nog een restauratiefase waarin de diverse ruimtes in het fort geschikt gemaakt zullen worden voor toekomstig gebruik.

In de nabije toekomst draagt de gemeente Lingewaard het beheer van het fort over aan de Beheerstichting Fort Pannerden. Samen met de gemeente Lingewaard geeft deze stichting invulling aan de toekomstige museale, educatie en informatieve functie van het fort.

Informatie-avond
Op dinsdag 26 mei 2009 houdt de beheerstichting Fort Pannerden een informatie-avond in Ontmoetingscentrum Doornenburg voor toekomstige vrijwilligers. Aanvang 19.30 uur.

Voor de openstelling van het fort na de restauratie is de beheerstichting op zoek naar vrijwilligers. Vrijwilligers die op vele manieren kunnen helpen om het fort toegankelijk te maken voor het publiek. Als vrijwilliger kunt u rondleidingen in het fort geven, maar u kunt ook helpen door het uitvoeren van klein onderhoud. Ook voor de toekomstige museale en informatieve functies zijn diverse vrijwilligers nodig die kunnen helpen bij bv. kaartverkoop en toezicht in het fort.

Op deze avond komt ook de huidige stand van zaken met betrekking tot de restauratie aan de orde.

Heeft u belangstelling? Dan bent u van harte welkom op deze informatieve bijeenkomst.