Gemeente Oldebroek


Besluiten & Plannen uit het gemeentenieuws van dinsdag 19 mei 2009

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGELEN

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten:
- een tweezijdig parkeerverbod vast te stellen voor de Verlengde Kerkweg in Wezep (gedeelte tussen de Voorkamp en de Voskuilersteeg) op woensdag 10 juni 2009 van 08.00 tot 18.00 uur voor het houden van een sportdag op sportpark Muldersingel in Wezep;
- de Kruisbesstraat in Wezep af te sluiten voor alle verkeer op zaterdag 13 juni 2009 van 06.00 tot 14.30 uur voor het houden van een vlooienmarkt.

INGEKOMEN BOUW- EN SLOOPPLANNEN
BOUWAANVRAAG
Burgemeester en wethouders maken bekend dat een aanvraag om bouwvergunning is ingediend voor het:
-vergroten van een bijgebouw, Speltakker 18 te Wezep (20090144/RO - 8 mei 2009);
-veranderen van het bedrijfsgebouw, Rondweg 17 te Wezep (20090145/RO - 8 mei 2009);
-gedeeltelijk vergroten van de keuken, Nieuwlandsweg 25 te Wezep (20090146/RO - 8 mei 2009);
-geheel plaatsen van een garage, Zwarteweg 43 te Oosterwolde (20090147/RO - 12 mei 2009).

Het dossiernummer en de datum van binnenkomst staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Deze bekendmaking is bedoeld als informatie over de nog te behandelen aanvragen. Be­langhebbenden worden hiermee in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van de inhoud van de aanvragen. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

AANVRAAG KAPVERGUNNING
Burgemeester en wethouders maken bekend dat een aanvraag om kapvergunning is ingediend voor het:
-kappen van vijfenveertig eiken, dertig elzen en vijfenveertig essen, Groote Woldweg 82, Oosterwolde (kenmerk 45394);
- kappen van negenenvijftig moeraseiken, Bovenheigraaf te Wezep, vanaf het viaduct A28 tot de afslag Looweg te 't Loo (kenmerk 45558);
-kappen van één den, Hortensiastraat 5 te Wezep (kenmerk 45516);
- kappen van vierentachtig moeraseiken en drie zomereiken, Bovenheigraaf te Wezep vanaf de Stationsweg tot en met het viaduct A28 (kenmerk 45557).

Voor deze kapaanvragen is nog geen vergunning verleend. De aanvragen liggen ter inzage, tijdens openingsuren, bij de informatiebalie, gevestigd aan het Raadhuisplein 1 te Oldebroek. Binnen twee weken na deze publicatie kan iedere belanghebbende schriftelijk of mondeling een zienswijze op de kapaanvraag indienen bij burgemeester en wethouders van Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG Oldebroek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet binnen de genoemde termijn van twee weken telefonisch een afspraak worden gemaakt via (0525) 63 82 54.

VERGUNNINGEN
(besluiten waartegen bezwaar mogelijk is)


*van college B en W

VERGUNNINGEN/TOEKENNINGEN WONINGWET

BOUWVERGUNNING
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor het:
-vergroten van een woonhuis, Vogelzang Veldweg 17 te Hattemerbroek (20090036/RO - 8 mei 2009).

Het dossiernummer en de datum van verzending staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

VERGUNNING
De volgende vergunningen zijn verleend aan:

- de Stichting OEH voor het houden van een besloten relatiebijeenkomst op donderdag 4 juni 2009 en een Harddraverij op vrijdag 5 juni 2009, beiden op het bedrijventerrein H2O te Hattemerbroek;
- de Stichting Circuit Oldebroek voor het houden van een NK Supermoto op zaterdag 6 juni 2009 op het bedrijventerrein H2O te Hattemerbroek.

Deze vergunningen zijn verleend onder de voorwaarde dat zij eerst twee weken ter inzage liggen. De stukken die betrekking hebben op bovengenoemde vergunnigen liggen ter inzage van 19 mei 2009 tot en met 2 juni 2009: a) in het gemeentehuis en het dorpskantoor op werkdagen tijdens openingstijden; b) in het gemeentehuis na telefonische afspraak . Voor afspraken en nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw G. Kroes, tel. (0525) 638 254.

De volgende vergunningen zijn verleend aan:

- de heer J. Klein uit Oldebroek namens vogelvereniging Vogelvreugd en Sport Veredelt voor het houden van een verloting waarvan de trekking plaats zal hebben op vrijdag 27 november 2009 in het gemeentehuis in Oldebroek;
- mevrouw Y.L. During-McBain uit Wezep namens voetbalvereniging WHC voor het houden van een verloting op woensdag 30 december 2009 tijdens de uitstuif in de kantine van sportpark Muldersingel.

VERKEERSBESLUIT
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats in te stellen op de Hulststraat in Wezep nabij huisnummer 17 door het plaatsen van een bord met een onderbord waarop het kenteken 53-BS-FD vermeld staat.

KAPVERGUNNING
De volgende kapvergunningen zijn verleend aan:

- de heer F. Engelsman uit Hattemerbroek voor het kappen van een boom op het perceel Zwaluwstraat 11 in Hattemerbroek;
- de heer M. Scholten namens Gemeente Oldebroek voor het kappen van twee bomen op het perceel aan de Rondweg in Wezep, kadestraal bekend sectie M, nummer 5609;
- de heer R. Stoffer uit Oldebroek voor het kappen van een boom op het perceel Van Asch van Wijcklaan 27 in Oldebroek.


*van de burgemeester

VERGUNNING
De volgende vergunningen zijn verleend aan:

- mevrouw L.H. Kroon-van de Venis uit Wezep namens Speeltuin Wagenmakersweg voor het houden van een straatspeeldag op woensdag 17 juni 2009 van 13.00 tot 16.30 uur op de Wagenmakersweg in Wezep;
- de heer B.D.M. Bunink namens Cyclo '78 Wezep voor het houden van een avondfietsvierdaagse van 22 tot en met 25 juni 2009 op Oldebroeks grondgebied (op paden en wegen die daarvoor zijn opengesteld);
- mevrouw A. Kooistra-Wijnstra uit Wezep namens Wielrenvereniging De IJsselstreek voor het houden van een wielerwedstrijd op zaterdag 11 juli 2009 tussen 17.00 en 21.30 uur op (gedeelten van) de Van Asch van Wijcklaan, Stationsweg, van Sytzamalaan, Beeklaan, Rustenburgweg en Spronksweg in Oldebroek. Ontheffing wordt verleend op het verbod om tijdens genoemde tijden een geluidsinstallatie te gebruiken.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken, nadat het besluit aan de aanvrager is toegezonden of anderszins bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. Het indienen van een bezwaar schorst de werking niet. Een voorlopige voorziening kan gevraagd worden bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE, Zutphen. Hiervoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd. Voor meer inlichtingen hierover: telefoon (0525) 638 200.

ONTHEFFING BESTEMMINGSPLAN
OP GROND VAN DE WET RUIMTELIJKE ORDENING
Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.24 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Awb bekend dat zij voornemens zijn om op basis van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 4.1.1 van het Besluit ruimtelijke ordening gegeven mogelijheid ontheffing te verlenen van het ter plaatse geldende bestemmingsplan:
- "Wezep-Koeweide"; voor het geheel vernieuwen/vergroten van de keuken op het perceel Lijsterbesstraat 11 te Wezep (20090079/RO);
- Juliana Park (dorp: Wezep); voor het plaatsen van een berging met overkapping en een zwemvijver op het perceel Koningin Wilhelminalaan 8 te Wezep (20090110/RO). Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 20 mei 2009 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis te Oldebroek, bij het loket op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zienswijzen omtrent het voornemen om ontheffing te verlenen naar voren brengen. De zienswijze dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG Oldebroek. Gedurende deze termijn kan een ieder ook mondeling hun zienswijze naar voren brengen. Daartoe kan tijdens kantooruren een afspraak worden gemaakt met de heer J.W. van Hoorn van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (0525) 638333.

VRIJSTELLING BESTEMMINSPLAN
OP GROND VAN DE WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING
Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat zij voornemens zijn om op basis van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan:
-"Wezep-Centrum"; voor het wijzigingen van het gebruik van het pand op het perceel Clematisstraat 8 te Wezep (43590);
- Buitengebied Oldebroek-Zuid; voor het geheel vernieuwen van een bijgebouw op het perceel Vreeweg 117 te 't Loo Oldebroek (20080418/RO). Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 20 mei 2009 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis te Oldebroek, bij het loket op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zienswijzen omtrent het voornemen om vrijstelling te verlenen naar voren brengen. De zienswijze dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG Oldebroek. Gedurende deze termijn kan een ieder ook mondeling hun zienswijze naar voren brengen. Daartoe kan tijdens kantooruren een afspraak worden gemaakt met de heer J.W. van Hoorn van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (0525) 638333.