Gemeente Oldebroek


Recreatie & Horeca in het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2007

De gemeente Oldebroek is een groene gemeente en daarom aantrekkelijk voor de recreatieve sector. Er zijn diverse recreatieterreinen, waar bungalows en zomerhuisjes worden verhuurd en waar kan worden gekampeerd.

Het ontwerpbestemmingsplan biedt in het zogenoemde agrarische middengebied en ook rondom de kern van Oosterwolde (kampenlandschap) mogelijkheden voor realisering van kleinschalige kampeerterreinen bij agrarische bedrijven en ook bij diverse woonpercelen.

De gemeente is ook aantrekkelijk voor wandelaars en fietsers door de vele routes die aansluiten op de Veluwe. Het betreft lange afstand wandel- en fietsroutes en een groot aantal routes over de Veluwe. Het bestemmingsplan voorziet in een kader voor de aanleg van een fietspad op en langs de zomerdijk met een observatiepunt ter hoogte van Noordermerk. Dit fietspad maakt deel uit van een fietsroute die is gepland tussen Elburg en Roggebot om de belevingswaarde van het randmeergebied te versterken.

Voor de verbreding van het toeristische product in onze gemeente voorziet het plan ook in de behoefte en wensen van particulieren om hun woningperceel en/of agrarische terrein mede te mogen gebruiken voor Bed & Breakfast.

Voor de horecabedrijven wordt in het beleid onderscheid gemaakt tussen de zogenoemde lichte, middel en zware horecabedrijven. Het plan biedt geen mogelijkheden voor zware horecabedrijven, dat zijn bedrijven die gelet op de aard en omvang ervan storend kunnen zijn voor de leef- en woonomgeving, zoals een discotheek en een nachtclub. De bestaande horecabedrijven krijgen een bestemming die in overeenstemming is met het huidige gebruik, zoals bijvoorbeeld een café, broodjeszaak, restaurant of cafetaria.

Voor verdere informatie verwijzen wij u naar het bestemmingsplan, wat u kunt raadplegen in het gemeentehuis van Oldebroek, in de dorpshuizen en op onze website www.oldebroek.nl onder Wonen/Bestemmingsplan/ Buitengebied 2007.