Gemeente Zwolle

Wmo Conferentie `Wmo in de buurt´

Wmo conferentie

De gemeente Zwolle staat voor een nieuwe uitdaging: het handen en voeten geven aan het Wmo-beleid voor de komende jaren (2010-2013). Met de conferentie ´Wmo in de buurt` willen wij samen met u de kansen voor het nieuwe Wmo-beleid verkennen. Het verbeteren van de leefbaarheid en het stimuleren van de sociale samenhang in onze wijken en buurten is voor de gemeente Zwolle een belangrijk speerpunt.Uitgangspunt is hierbij dat bewoners, samen met professionals en de gemeente, de handen ineen slaan om de leefomgeving en vooral het sociale klimaat in de stad op peil te houden en waar nodig te verbeteren. De gemeente Zwolle wil daarom graag met u in gesprek over thema's zoals: de verdeling van verantwoordelijkheden, rollen en taken en de samenwerking tussen bewoners,
maatschappelijke organisaties en de overheid. Maar ook over het belang van bewonersparticipatie, de buurt als plek waar bewoners elkaar ontmoeten en de buurt/wijk als sociaal steunnetwerk voor kwetsbare mensen. En wie kan dat beter vertellen dan u?

Het programma voorziet daarom, naast twee boeiende lezingen, in diverse workshops die
door ervaringsdeskundigen worden aangereikt. Workshops die worden geleid door professionals
die vanuit hun eigen ervaring en invalshoek vertellen en hun visie geven op hoe het beter of anders kan in buurten en wijken. Ik hoop op een (inter)actieve conferentie waar volop ruimte is om met elkaar van gedachten te wisselen over het Wmo-beleid voor Zwolle!

Het programma en de thema's van de workshops kunt u vanaf 27 mei 2009 vinden op de site www.wmoindebuurt.nl. U kunt zich daar t/m 1 juni 2009 inschrijven en de voorkeur voor uw workshop (voor ronde 1 + 2) aangeven. Inschrijving gebeurt op volgorde van binnenkomst. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mw. A.H. Vlieger van de gemeente Zwolle, telefoon (038) 498 28 09 (mail ah.vlieger@zwolle.nl).

Programma Wmo conferentie

12.00 uur Ontvangst met lunch
13.00 uur Welkomstwoord dagvoorzitter Bert Holman, ministerie van VWS Toespraak Erik Dannenberg, wethouder Zorg en Welzijn 13.15 uur Spreker: Prof. dr. Evelien Tonkens, bijzonder Hoogleraar Actief
Burgerschap aan de Universiteit van Amsterdam
13.45 uur Spreker: Prof. dr. Roel Kuiper, lector Samenlevingsvraagstukken,
verbonden aan de Gereformeerde Hogeschool Zwolle 14.15 uur Pauze
14.30 uur Workshopronde 1
15.30 uur Workshopronde 2
16.30 uur Interview met Erik Dannenberg, Gerrit Piek, Evelien Tonkens, Roel Kuiper onder begeleiding van dagvoorzitter Bert Holman Plenaire afsluiting.
17.00 uur Borrel

Zie ook andere pagina's, sites, bijlagen


* wmo in de buurt

Bron: WMO
Datum van 18-05-2009 tot 17-05-2010