Politie Drenthe

Dinsdag

Provincie Drenthe, 19-05-2009

Jeugdige winkeldief aangehouden

ASSEN Maandagavond is een 14-jarige jongen uit Assen aangehouden voor winkeldiefstal. De jongen had zonder te betalen snoep meegenomen uit een winkel aan de Nijlandstraat. Het winkelpersoneel zag dit en alarmeerde de politie. De jongen kon hierop worden aangehouden. De jongen gaat een Halt-traject in. (2009012513)

Beschonken winkeldief aangehouden

ASSEN Een 28-jarige man uit Assen is woensdagavond aangehouden voor winkeldiefstal. De man had uit een winkel aan de Triade boodschappen meegenomen zonder te betalen welke hij later in de parkeergarage kapot gooide. Toen agenten hem hierop wilden aanspreken richtte de man zijn agressie op de agenten en wilde hen slaan. De beschonken man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009012517)

Beschonken bestuurder aangehouden

NIEUW AMSTERDAM Op de Jachthoorn is maandagavond een 44-jarige automobilist uit Erica aangehouden. De bestuurder had te veel alcohol gedronken. Bij de ademanalyse blies de man 635 ug/l (1,5 promille). Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009012516)

Bromfietscontrole Hoogeveen

HOOGEVEEN Maandagmorgen heeft de politie een aangekondigde bromfietscontrole gehouden in de omgeving van Hoogeveen. Tijdens deze controle zijn zestien bromfietsen gecontroleerd op geldige papieren en constructiesnelheid. Van deze zestien bestuurders hebben drie een proces-verbaal gekregen voor het overschrijden van de constructiesnelheid. Tijdens deze controle hebben eveneens twee automobilisten een bekeuring ontvangen voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid op het Rechtuit in Hollandscheveld. Controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor ieder speerpunt (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Als verkeersdeelnemer kunt u invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven. Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk op www.verkeershandhaving.nl bij controles.

Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur