Gemeente Almelo

Wandelroute zet architectuur binnenstad op de kaart

19 mei 2009 - Deze week verspreidt de Gemeente huis-aan-huis een architectuur wandelroute door het Almelose centrum. De route van bijna 4 kilometer leidt wandelaars langs 38 bijzondere gebouwen die na 1900 zijn gebouwd. De architectuur wandelroute laat Almeloërs met een andere bril naar de eigen binnenstad kijken. Toeristen en bezoekers kunnen tijdens de wandeling kennismaken met belangrijke beeld- en sfeerbepalende gebouwen van Almelo.

De wandelroute is een initiatief van de Gemeente Almelo en is tot stand gekomen in samenwerking met de Woningstichtingen St. Joseph en Beter Wonen. De routekaart bestaat uit een plattegrond met looproute. Op de achterkant vindt u achtergrondinformatie over de gebouwen langs de route.

Tijdens de Almelose Boeken- en kunstmarkt op Hemelvaartdag staat op het Centrumplein een kraam met wandelroutes. Ook een aantal winkeliers helpt mee om de route onder de aandacht te brengen. Vanaf 25 mei zijn de wandelroutes onder meer gratis verkrijgbaar bij de VVV/ANWB, het Theaterhotel, de bibliotheek en het Stadhuis.