Gemeente Bunnik


Bunnik start met gescheiden inzameling van plastic afval

Plastic Hero

Op 22 juni 2009 start de gemeente Bunnik met de gescheiden inzameling van plastic afval. Vanaf die datum haalt SITA eens per maand uw plastic afval aan huis op. Dit betekent dat u voortaan plastic verpakkingsafval, zoals plastic flessen, shampoo- en wasmiddelenflacons, sausflessen, etc. van uw restafval kunt scheiden. Hiermee vragen wij u hetzelfde te doen wat u nu al met papier en groente-, fruit- en tuinafval (GFT) doet; namelijk het scheiden van afval. U begrijpt dan ook dat alleen met uw inzet de inzameling van plastic afval in Bunnik een succes kan worden.
Waarom doen wij dit?
Het Rijk verplicht alle gemeenten in Nederland om in 2010 plastic afval apart in te zamelen. Hierdoor kan al het gescheiden plastic verpakkingsmateriaal gerecycled worden. Dit hoeft dan niet meer verbrand te worden. De aparte inzameling heeft dan ook een gunstig effect op het milieu. De gemeente Bunnik onderstreept dan ook het belang van het apart inzamelen van plastic afval en begint daarom eerder dan de wettelijke verplichting voorschrijft met de inzameling.

Wat u verder moet weten
Begin juni ontvangt u een informatiepakket waarin u alles over het gescheiden inzamelen van afval kunt terugvinden. In dit pakket treft u ook een 12-tal 'plastic hero zakken' aan. In deze zakken kunt u het plastic afval doen. Als de zakken op zijn, kunt u deze ophalen op de gemeentewerf, het gemeentehuis, of bestellen op de website http://www.zakkenbestellen.nl/. De zakken zijn gratis. Op de website http://www.plasticheroes.nl/ kunt u meer informatie over het inzamelen van plastic afval vinden.

19-5-2009

* Algemene informatie