Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 19-05-2009

Controle gestolen fietsen

WOERDEN Vrijdagmiddag 15 mei heeft de politie van 13.00 tot 21.00 uur een controle gehouden met als doel het traceren van gestolen fietsen.

Op de Singel, het Stationsplein zuid en de Westdam zijn ongeveer 80 fietsers staandegehouden, waarvan het framenummer van de fiets is gecontroleerd. Hieruit bleek dat er 6 als gestolen stonden geregistreerd. Vier personen, een 16-jarige jongen uit Kamerik, een 13 en 14-jarige jongen uit Woerden en een 42-jarige vrouw uit Utrecht zijn aangehouden op verdenking van heling en hebben een proces-verbaal gekregen. Naar een 12-jarige jongen uit Utrecht en een 11-jarig meisje uit Woerden, die beiden op een gestolen fiets reden, loopt nog een onderzoek. Alle gestolen fietsen zijn in beslag genomen.

Aanhouding voor drugsgebruik

MIJDRECHT Zaterdag 16 mei heeft de politie twee jongeren staande gehouden en meegenomen naar het bureau omdat zij stonden te blowen op de openbare weg.

Het tweetal, 16 jaar uit Uithoorn en 19 jaar uit Kudelstaart verklaarden niet op de hoogte te zijn van het blowverbod in de gemeente De Ronde Venen. Tegen hen is een proces-verbaal opgemaakt en de softdrugs is in beslag genomen.

Auto te water

MONTFOORT Een automobilist raakte op maandag 18 mei met een auto te water. Hij bleek te veel te hebben gedronken, wat in dit geval geen water was.

Rond 17.10 uur reed een 24-jarige automobilist uit Montfoort over het Blokland. Door nog onbekende oorzaak raakte hij de macht over het stuur kwijt en belandde naast het fietspad in het water van de Molenvliet. De Montfoorter kon op eigen kracht uit de auto komen. Hij raakte niet gewond.

De politie kwam ter plaatse en agenten constateerden dat de Montfoorter naar alcohol rook. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De auto was geheel onder het wateroppervlak verdwenen. Het voertuig is door een takelbedrijf uit het water gehaald.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 475 ug/l, meer dan twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Hennepkwekerij

MAARSSEN De politie heeft op maandag 18 mei een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten rond 14.00 uur een onderzoek in een woning aan de Waterstede in. In de woning troffen zij een hennepkwekerij van ruim honderd planten aan. De 40-jarige bewoner werd aangehouden en de politie nam de hennepplanten en kweekapparatuur in beslag. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.