Politie Hollands Midden

Datum: 19 mei 2009

Regio Vanavond te zien in Team West Dinsdagavond 19 mei is in het opsporingsprogramma 'Team West' van omroep West twee zaken van de regio Hollands Midden te zien. De politie vraagt in het programma aandacht voor skimmen in Voorschoten. Op 12 juni 2007 bleek de pinpasautomaat bij de Shell-shop aan de Beethovenlaan in Voorschoten één dag te zijn bewerkt. Op dinsdag 29 december 2008, werd met de geskimde passen, meerdere malen geld opgenomen, onder andere in Den Helder en Alkmaar. Bij één van deze transacties, staat de dader op de foto. De politie vraagt of men de dader herkent. De politie vraagt ook aandacht voor een zaak in Leiden. Dinsdag 27 januari omstreeks 16.20 uur heeft een vrouw boodschappen gedaan in winkels in de Haarlemmerstraat. In deze winkels heeft zij gepind en het vermoeden is dat de latere dieven, bij het pinnen hebben meegekeken. Toen de vrouw in een steeg tegenover de HEMA, haar fiets van slot wilde halen, ging een man naast haar op zijn hurken zitten en wees op haar fiets. De man zei iets onverstaanbaars en de vrouw bukte om naar haar fiets te kijken. Vermoedelijk werd op dat moment haar pas gerold. Anderhalfuur later werd in een casino in Rotterdam met haar pas geld opgenomen. Wrang is te zien dat op de camerabeelden, de vermoedelijke dief roulette staat te spelen van het geld van de vrouw.

Team West wordt dinsdag om 17.21 uur uitgezonden en vanaf 19.21 uur elk uur de hele nacht herhaald. Woensdag wordt Team West om 7.21 uur uitgezonden waarna het elk uur herhaald wordt tot 13.21 uur.

Noordwijk Botsing Parallel Boulevard Op maandag 18 mei omstreeks 17.00 uur aan de Parallel Boulevard in Noordwijk vond een kop-staartbotsing plaats tussen een personenauto en een autobus. De 46-jarige bestuurder van de autobus uit Niebieski, Polen, reed over de Parallel Boulevard, uit de richting van de Grent. Voor hem reed een 66-jarige vrouw uit Noordwijk. Zij remde voor voetgangers die het zebrapad wilden oversteken. De 46-jarige man kon niet op tijd remmen en reed de personenauto van achteren aan. De vrouw is met nekklachten naar het LUMC gebracht.

Leiden Heling van gestolen fiets De politie heeft dinsdag 19 mei rond 07.45 uur op het Stationsplein een 32 jarige man uit Leiden aangehouden. Hij was in het bezit van een Gazelle fiets die in juli 2008 in Poortugaal was gestolen. Agenten ontdekten dit omdat de eigenaar daar aangifte van had gedaan en de fiets daardoor vermeld was in het opsporingssysteem. De man zei dat hij de fiets op een rommelmarkt had gekocht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor heling. De fiets heeft de politie in beslag genomen.

Waddinxveen Extra politietoezicht verkeerslicht bij Hefbrug levert boetes op De politie houdt extra toezicht op het gedrag van de weggebruikers bij het verkeerslicht aan de Kerkweg Oost. Het was de politie opgevallen dat weggebruikers daar vaak door rood reden. Regelmatig doken automobilisten uit de file, reden langs de file en door het rode licht. De politie besloot dan ook om dit verkeersonveilige en 'hufterig' gedrag aan te pakken. Dit leverde sinds 4 mei 82 bekeuringen op. De politie zal daar blijven controleren.

Alphen aan den Rijn Verdachte van mishandeling aangehouden De politie heeft dinsdag 19 mei een 39 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden op verdenking van mishandeling een 21 jarige plaatsgenoot. De verdachte was maandagavond 18 mei naar de woning in de Sterrenbuurt van het slachtoffer gegaan om verhaal te halen over het uitschelden van zijn zoon. Het slachtoffer werd onder meer geslagen en geschopt waarna hij wegging. De verdachte die in dezelfde buurt woont werd dinsdagmorgen in zijn woning aangehouden.

Reeuwijk De politie zoekt getuigen van autoinbraken De politie doet onderzoek naar een aantal autoinbraken en zoekt getuigen. In de vroege ochtenduren van donderdag 14 mei omstreeks 01.00 uur ontving de politie de melding dat er in de omgeving van de Semmelweislaan en Veldzoom twee mannen zich verdacht gedragen door in geparkeerde auto's te kijken en te schijnen met zaklampen. Die nacht werd er in vier personenauto's ingebroken waarbij er onder meer navigatiesystemen werden ontvreemd.

Ter plaatse werd er een onderzoek ingesteld waaruit naar voren kwam dat er rond 03.00 uur een grijze Renault voorzien van het kenteken AN-F6-20 (Litouwen) met hoge snelheid wegreed in de richting van Bodegraven / A12. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Fietsenkijkdag Zaterdag 30 mei a.s. vindt van er 11.00 tot 15.00 uur een fietsenkijkdag plaats op het politiebureau Nieuwerkerk aan den IJssel. Het gaat dan om fietsen die zijn aangetroffen in Nieuwerkerk, Moordrecht, Zevenhuizen en Moerkapelle. Ook inwoners uit Capelle aan den Ijssel en Nesselande kunnen komen kijken of hun fiets op het bureau staat gestald. Het is belangrijk dat men kan aantonen dat er aangifte is gedaan van vermissing. Indien er geen aangifte is gedaan wordt men verzocht een eigendomsbewijs, bijvoorbeeld een aankoopbon, mee te nemen anders kan de fiets niet worden meegegeven.