Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 19-05-2009

Oproep getuigen: fietsers bestolen

AMERSFOORT De politie doet onderzoek naar zes brutale diefstallen waar vermoedelijk dezelfde verdachten verantwoordelijk voor zijn.

In de periode van 8 tot en met 14 mei werd aangifte gedaan van zes diefstallen gepleegd door twee jongens met licht getinte huidskleur en normaal postuur op één donkerkleurige scooter. In alle gevallen werden fietsende slachtoffers in Amersfoort noord van achteren benaderd en bij het passeren werd een tas/koffer vanuit fietstassen, fietsmand of kinderzitje (bij het fietsstuur) weggegrist.

De diefstallen vonden plaats op de Hoolesteeg op 8 mei rond 18.45 uur en 11 mei rond 18.00 uur. Op 13 mei om 14.00 uur op de Boetzelaarlaan, op dezelfde dag om 15.40 uur op de Bergpas (fietstunnel onder de A1 richting Nieuwland) en ook op 13 mei rond 16.15 uur op het Masker. Op 14 mei werd een 23-jarige vrouw omstreeks 21.30 uur op de Holkerweg bestolen.

De politie is op zoek naar getuigen van de diefstallen en specifiek naar zes fietsende jongens die op 14 mei rond 21.30 uur getuigen waren van de diefstal van de fietsende 23-jarige vrouw op het fietspad bij de Holkerweg. De jongens kwamen gezien hun kleding vermoedelijk terug van het sporten. Het slachtoffer had het zestal kort voor de diefstal gepasseerd en reed voor hen. De politie wil graag in contact komen met deze zes jongens.

Getuigen of mensen met meer informatie kunnen contact opnemen met de recherche van de politie Eemland zuid via tel. 0900-8844 of anoniem via tel. 0800-7000.

Bedreiging

AMERSFOORT - De politie heeft op maandag 18 mei een man aangehouden omdat hij een 15-jarige Bunschotenaar zou hebben bedreigd.

De politie kreeg omstreeks 13.30 uur een melding dat er een mishandeling en bedreiging zou hebben plaats gevonden aan de Arnhemseweg ter hoogte van een winkel. Ter plaatse hield de politie de 40-jarige Amersfoorter aan de hand van het signalement aan.

De jongen zou met enkele vriendjes de man hebben uitgescholden. Daar was de man kwaad over geworden en had de jongen stevig bij zijn nek gepakt en verbaal bedreigd. Tegen de Amersfoorter is proces-verbaal opgemaakt.