Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 19-05-2009

Aangehouden voor heling

UTRECHT Op de Jutfaseweg zijn zondag 17 mei twee 18-jarige mannen uit Utrecht en Rotterdam aangehouden. De één voor heling, de ander omdat hij zich niet kon identificeren en recalcitrant was.

Omstreeks 21.40 uur controleerden agenten op de Jutfaseweg een auto waarvan ze wisten dat er een bekende van de politie in reed. De auto reed vanaf de Rijnlaan richting Socrateslaan. In de auto zaten vier mannen die zich behoorlijk recalcitrant tegenover de agenten gedroegen. De man uit Utrecht had een navigatiesysteem en mp3-speler op zak en gaf een valse naam op.

Hij had geen goede verklaring voor de herkomst van de spullen en werd aangehouden. Ook de 18-jarige man uit Rotterdam, de bestuurder van de auto, werd aangehouden omdat hij geen rijbewijs bij zich had en zich niet kon identificeren. In de auto werd een schroevendraaier aangetroffen. Nog twee andere inzittenden kregen een bekeuring omdat ze de verplichte autogordel niet droegen.

Aangehouden voor gestolen fiets

UTRECHT De politie heeft maandagavond twee personen aangehouden omdat zij verdacht worden van het stelen van een fiets.

Omstreeks 19.35 uur zagen agenten een jongen op een fiets over de Amsterdamsestraatweg ter hoogte van de Wethouder Plompstraat rijden. De fiets zag er nieuw uit en was niet voorzien van een slot. De 16-jarige jongen uit Utrecht die op de fiets reed werd aan de kant gezet en de fiets werd gecontroleerd. Uit de controle bleek dat het framenummer was weggevijld. De jongen gaf aan dat de fiets van een andere jongen was, die in een groep jeugd stond.

De agenten spraken de 15-jarige eigenaar uit Utrecht aan. De jongen gaf aan dat het zijn fiets was en dat zijn vader de fiets gekocht had. De Utrechter werd aangehouden. Later heeft de politie ook de 42-jarige vader aangehouden.

Man mishandeld

UTRECHT Op de Adelaarstraat vond maandagavond een mishandeling plaats waarbij een man gewond raakte.

Een 32-jarige man uit Utrecht reed omstreeks 18.15 uur op zijn fiets over de Adelaarstraat. Plotseling kwam een man op een snorfiets uit een zijstraat waardoor bijna een aanrijding ontstond. De fietser was geschrokken en vroeg aan de man of hij hem niet gezien had. Hierop stapte de man af en begon zonder enige aanleiding op de man in te slaan. Zelfs toen de man op de grond lag, sloeg de man nog op hem in. Hierop vertrok de man op zijn snorfiets.

Door omstanders werd het kenteken genoteerd en de politie gewaarschuwd. Tijdens de mishandeling was de verdachte zijn mobiele telefoon verloren en die werd door de agenten mee naar het bureau genomen. Enige tijd later kwam een man naar het bureau voor het doen van aangifte omdat hij zijn mobiele telefoon was kwijt geraakt. Het bleek de man van de mishandeling te zijn. De 19-jarige man uit Utrecht werd direct aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel behandeld aan zijn verwondingen.

Vijf bekeuringen in buslijn 28

UTRECHT De politie heeft de afgelopen dagen vijf jongeren bekeurd omdat zij zich misdroegen in buslijn 28. Om de overlast van jongeren in de bussen van het GVU tegen te gaan, hebben politie en GVU-personeel, afgelopen week wederom acties gehouden.

Agenten reisden mee op buslijn 28 en haalden vijf jongeren die zich misdroegen

bij de halte ter hoogte van muziekcentrum Vredenburg uit de bus. De vijf kregen bekeuringen voor het met schoenen op de bank zitten, veroorzaken van hinder en het dumpen van afval.

Een 15-jarige jongen uit De Meern die bekeurd werd omdat hij hinder veroorzaakte, kon zich niet legitimeren en werd daarom aangehouden. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. De politie laat weten dat controles blijven volgen en sluit niet uit ook andere

buslijnen te controleren.

Op heterdaad aangehouden

UTRECHT Maandagavond heeft de politie twee personen op heterdaad aangehouden voor het stelen van een fiets.

Rond 21.30 uur zagen agenten een man en vrouw zich verdacht ophouden tussen fietsen die op de Nachtegaalstraat geparkeerd stonden. Plotseling ging het tweetal er met een fiets vandoor. De 40-jarige man en 51-jarige vrouw beiden uit Utrecht werden op heterdaad aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.