Stadsdeel Amsterdam-Noord

Elektrische sportwagen geeft startsein Ridderspoorweg

Een duurzame, spannende race op deze nieuwe weg in een gebied dat zich ontwikkelt tot een bijzonder milieu vriendelijk werk- en woongebied, waar ruimte is voor vernieuwende bedrijven en avontuurlijke bewoners'. Met deze woorden opende stadsdeelvoorzitter Rob Post 14 mei jl. de Ridderspoorweg in Amsterdam-Noord. Samen met portefeuillehouder Verkeer en Vervoer, Harm-Jan van Schaik werd de belangrijke verbindingsweg in de Buiksloterham geopend met een heuse race in een elektrische sportwagen.

Elektrische sportwagen geeft startsein Ridderspoorweg De Ridderspoorweg ligt in Buiksloterham, nu nog een bedrijventerrein in Amsterdam-Noord. De nieuwe weg loopt tussen de Klaprozenweg, over het Johan van Hasseltkanaal naar de Distelweg. De weg verbindt het noordelijke en zuidelijke deel van Buiksloterham en zorgt voor een betere bereikbaarheid van de bedrijven in het gebied. Het is de route die het auto- en vrachtverkeer van en naar de A10 gaat leiden, waardoor de woonwijk Disteldorp wordt ontlast.

Harm-Jan van Schaik, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer :'De Ridderspoorweg zorgt voor een snelle, directe verbinding tussen de Buiksloterham en de NDSM-werf en het Cornelis Douwesterrein. Dit is niet alleen prettig voor de bedrijven in Amsterdam-Noord maar ook voor de bewoners van Disteldorp. Door hun wijk rijdt geen zwaar verkeer meer en dit komt de luchtkwaliteit ten goede. Bovendien wil het stadsdeel het fietsgebruik binnen Amsterdam-Noord stimuleren en met de Ridderspoorweg is er nu ook voor de fietser een goede doorgaande route richting de nieuwe stadswijk Overhoeks.

Buiksloterham, duurzaam woon- en werkgebied

Zoals nu al zichtbaar is ontwikkelt de Buiksloterham zich tot een bijzonder gemengd werk- en in de toekomst ook woongebied. Langs de kanalen komen in de periode tot 2015 zo'n tweeduizend woningen, gemengd met vernieuwende bedrijven. Duurzaamheid wordt een belangrijk thema in de Buiksloterham. Bij de uitgifte van kavels zal duurzaam bouwen voorop komen te staan. Denk hierbij aan klimaatneutraal bouwen; welke materialen worden bijvoorbeeld gebruikt en hoe is de waterhuishouding geregeld.

Met de opening van de Ridderspoorweg is een belangrijke stap gezet richting een nieuwe duurzame, gemengde, stedelijke wijk aan het IJ.