Dienstenbond CNV

Nieuws

19 mei 2009

Mega reorganisatie bij Roto Smeets Group!

Afgelopen dagen werd dan uiteindelijk duidelijk welke stappen de Roto Smeets Group (RSG) gaat nemen. Een heel drastische ingreep is het gevolg. CNV Media is donderdagavond 14 mei geïnformeerd en u als werknemer op vrijdag de 15e. De ingreep is heel fors te noemen

RSG gaat 450 arbeidsplaatsen schrappen, dat is 20% van alle arbeidsplekken. Het hardst wordt Utrecht getroffen, die gaat helemaal dicht, maar ook in Etten-Leur wordt een mokerslag uitgedeeld, hier vervallen 120 arbeidsplaatsen.
Daarnaast zullen ook alle andere bedrijven van RSG niet ontkomen aan deze reorganisatie.

Aanleiding
Het rommelt al langer bij de grootste drukker van Nederland. De laatste jaren waren de geruchten constant, wordt het bedrijf overgenomen, of neemt het zelf een bedrijf over. In de tussentijd zakte de markt steeds verder in en kwamen de prijzen steeds meer onder druk te staan. Dit jaar, 2009, is echter heel slecht begonnen, een miljoenenverlies kondigt zich aan. Reden voor de directie om in te grijpen. Maar het is een forse ingreep, dat is zeker.

Sociaal Plan
In het najaar van 2008 is een sociaal plan afgesproken dat door CNV Media is toegelicht op bijna alle RSG locaties. Dit sociaal plan is met een aantal aanpassingen goedgekeurd en is dus van toepassing op deze reorganisatie. U ontvangt dit sociaal plan van de werkgever.

Onacceptabel
Als onderdeel van de reorganisatie wil de directie van RSG dat alle werknemers een loonoffer brengen per 1 augustus van 3%. Zijn de werknemers daartoe niet bereidt dan dreigt RSG met 70 extra ontslagen. CNV Media vindt dit een onacceptabele inzet. Hiermee wordt de druk op werknemers ontzettend groot en is eigenlijk gewoon chantage. Hebben alle werkgevers via de werkgeversorganisatie KVGO eerst geprobeerd de salarisverhoging van 1 juli van tafel te krijgen zonder wisselgeld, nu zien we dus deze beweging ontstaan. U begrijpt dat hierover het laatste woord nog niet gezegd is. CNV Media gaat ervan uit dat deze onredelijke eis van tafel gaat.

Vervolg
De Komende maanden moet meer duidelijk worden over alle details. Belangrijk is dat RSG de COR de ruimte geeft om tot een advies te komen. Ook belangrijk is dat werknemers goed worden geïnformeerd over alles wat hen aangaat en wat op hen van toepassing is.

CNV Media
CNV Media houdt u als lid op de hoogte van het vervolg. Heeft u vragen, mail dan naar Richard Leloux, bestuurder CNV Media (r.leloux@remove-this.cnvdibo.nl).