Politie Haaglanden

Persberichten 19 mei

Haaglanden, 19-05-2009

Jongens aangehouden met gestolen motor
Den Haag - Surveillerende agenten zagen maandag 18 mei omstreeks 22.30 uur op de De La Reyweg twee jongens op een motor zonder kentekenplaat en verlichting rijden. De jongens gingen er bij het zien van de agenten vandoor. Op de Monstersestraat gooiden ze de motor neer en renden weg. Beide jongens konden door de agenten worden aangehouden. De motor was op 27 april gestolen uit een parkeergarage. De jongens, Hagenaars van 17 en 18 jaar, werden naar het bureau gebracht, waar de ouders van de minderjarige werden gebeld. De jongens kregen proces-verbaal. Omdat de 18-jarige die de motor bestuurde, geen motorrijbewijs had, kreeg hij ook daarvoor een proces-verbaal.

Jongen mishandeld, Hagenaars aangehouden
Den Haag - Agenten hielden maandag 18 mei drie Haagse jongens van 15 en 16 jaar aan, op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling van een 16-jarige Hagenaar. De politie kreeg omstreeks 13.00 uur de melding dat op de Boekhorststraat een jongen mishandeld zou worden. Ter plaatse bleek iedereen te zijn gevlogen. Een omstander sprak de agenten aan en meldde dat de mishandeling plaatsvond op het pleintje tussen de Looijerstraat en de Paviljoensgracht. Toen de agenten daar kwamen, spatten de drie later aangehouden jongens uit elkaar. Zij werden na een korte achtervolging aangehouden en naar het bureau gebracht. Het slachtoffer deed op het bureau aangifte van mishandeling. Een 15-jarige verdachte mocht na verhoor naar huis toen hij niet herkend werd als dader van de mishandeling. Tegen de twee andere verdachten werd proces-verbaal opgemaakt. Hun ouders werden op de hoogte gebracht van hun aanhouding.

Brandweerauto schept fietster
Den Haag Een 75-jarige fietster werd maandagmiddag rond 14.30 uur op de kruising Escamplaan/Voldendamlaan geschept door een brandweervoertuig. De vrouw wilde rechtdoor fietsen, maar werd over het hoofd gezien door de chauffeur va de brandweerauto toen deze rechtsaf sloeg. Het slachtoffer werd onder politiebegeleiding in de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Na controle bleek zij behoorlijk letsel te hebben aan haar gezicht en gebroken ribben. De brandweerauto is voor onderzoek in beslag genomen.

Inbrekers betrapt
Den Haag - Een 43-jarige man uit Vlissingen zag dinsdag 19 mei om 02.59 uur drie Hagenaars (28, 28 en 30 jaar) in een container op de Laan van Wateringseveld inbreken. De container hoorde bij een pand in aanbouw. De man uit Vlissingen waarschuwde de politie, die de mannen korte tijd later aanhield. De weggenomen gereedschappen zijn in beslaggenomen. Tegen de Hagenaren is proces-verbaal opgemaakt.

Zonder rijbewijs op gestolen brommer
Den Haag - Tijdens een fietssurveillance zagen politieagenten maandag 18 mei om 19.06 uur een 28-jarige Hagenaar op zijn bromfiets op de Vrederustlaan rijden. Omdat de kentekenplaat van de bromfiets met elastiekjes was bevestigd, controleerden zij hem. De Hagenaar had geen rijbewijs. Daarnaast was de bromfiets waarop hij reed gestolen. De agenten hielden hem aan.

Onder invloed zonder rijbewijs
Den Haag - Een 28-jarige uit Den Haag reed dinsdagochtend 19 mei om 05.12 uur met een ongeldig verklaard rijbewijs op de Van Zeggelenlaan. De blaastest die agenten bij hem afnamen, leverde een uitslag van 740 ug/l op. De Hagenaar is aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Mobiele beller mee naar het politiebureau
Den Haag / Loosduinen - Politieagenten zagen maandag 18 mei om 14.30 uur een auto met een mobiel bellende bestuurder op de Groen van Prinstererlaan rijden. Ze namen de bestuurder, een 25-jarige Hagenaar, mee naar het politiebureau, omdat hij geen identiteitsbewijs kon overleggen. Daarnaast was er onduidelijkheid over het kentekenbewijs van de auto. Na een controle en met een boete op zak, kon de Hagenaar weer naar huis.

Aangehouden door verdacht gedrag
Den Haag / Loosduinen - Een 44-jarige Hagenaar liep dinsdag 18 mei om 05.53 uur tegen de lamp, omdat hij op De Brink zonder aanleiding voor een politieagent stopte. Hij gaf aan te vermoeden dat zijn vrouw een melding over ruzie met haar man bij de politie had gedaan. Dat klopte. Vervolgens weigerde hij de politieagent verder te woord te staan. Ter hoogte van het politiebureau aan de Aaltje Noorderwierstraat, werd hij alsnog aangehouden. Hij blies 520 ug/l.

Voorburgse gewond bij aanrijding
Voorburg Een 38-jarige Voorburgse bestuurster van een bromfiets raakte op maandag 18 mei omstreeks 18.45 uur gewond bij een aanrijding. Op de Mgr. Van Steelaan haalde de vrouw ter hoogte van de Prinses Irenelaan een vrachtauto, die bestuurd door een 25-jarige Rotterdammer, rechts in. De chauffeur van de vrachtauto zag bij het afslaan de vrouw over het hoofd. De Voorburgse viel en liep letsel aan haar borst op. Zij werd per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

Niet thuis, wel thuis
Leidschendam De politie ging op maandag 18 mei omstreeks 07.15 uur aan de deur bij een 20-jarige Leidschendammer, omdat hij nog een gevangenisstraf moest ondergaan. De moeder van de 20-jarige meldde de politieagenten, dat haar zoon niet thuis was. Toen de agenten voor de zekerheid toch een kijkje in de woning namen, troffen zij de jongen in zijn slaapkamer aan. Hij werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau.

Moeder staat garant voor zoon
Voorburg Een 23-jarige automobilist uit Castricum kon op maandag 18 mei omstreeks 16.15 uur direct mee naar het politiebureau, nadat politieagenten hem op de Aart van der Leeuwkade betrapten op niet-handsfree bellen in de auto. De man bleek namelijk nog een geldboete te hebben openstaan, die hij niet kon betalen. Gelukkig kon de 23-jarige man terugvallen op zijn moeder. Zij betaalde het bedrag bij de politie in Alkmaar, waarna de Castricummer weer naar huis mocht. Hij kreeg nog wel een bekeuring voor het niet-handsfree bellen.

Jeugdige Hagenaar op gestolen fiets
Voorburg Een 14-jarige Hagenaar verzon op maandag 18 mei omstreeks 13.45 uur allerlei smoesjes om de politie om de tuin te leiden. De jongen reed op een damesfiets over de Mgr. Van Steelaan. Bij controle bleek dat de fiets gestolen was. Eerst verklaarde hij dat de fiets van zijn moeder was. Daarna vertelde hij opeens dat hij de fiets van een vriend had gekregen. De Hagenaar werd aangehouden. Hij kreeg een dagvaarding en zal zich op korte termijn voor de kinderrechter moeten verantwoorden.

Hardrijder
Westland/Naaldwijk - Op de Burgemeester Elsenweg vorderden politieagenten dinsdagochtend 19 mei rond 04.45 uur het rijbewijs van een 45-jarige hardrijder uit Veen in. De man viel de agenten op toen hij hen op de A20 met grote snelheid voorbij reed. De agenten gingen de man achterna en haalden daarbij snelheden tot 200 km/uur. Op de Burgemeester Elsenweg reed de man vervolgens ruim 130 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. De agenten zetten hem langs de kant en vorderden zijn rijbewijs in. Daarbij kreeg hij een proces-verbaal.

Fietser gewond na valpartij
Westland/Monster - Op de Monsterseweg is maandag 18 mei een 66-jarige fietser ernstig gewond geraakt. De man reed ter hoogte van een strandopgang door een heuvelachtig gebied, op een tijdelijk fietspad, bestaande uit betonplaten. Toen de man met zijn fiets van een heuvel reed, kon hij niet meer remmen en reed hij tegen een hek. Daarbij sloeg hij over de kop. Nadat de traumahelicopter ter plaatse was geweest, vervoerde de ambulance de man in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis.

Boos om bon
Delft Een 33-jarige man uit Hellevoetsluis was het maandag 18 mei om 19.45 uur niet eens met een bon voor foutparkeren. Toezichthouders schreven op de Voldersgracht de bon uit en uit een gevoel van onmacht en frustratie beledigde de man de toezichhouder en sloeg diens pet van zijn hoofd. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Zij hielden de 33-jarige aan. Op het politiebureau kreeg hij een proces-verbaal.

Te snelle brommers
Zoetermeer Twee bromfietsers kregen maandag 18 mei een proces-verbaal omdat hun brommer te snel reed op een rollenbanktest. Een 34-jarige man uit Zoetermeer reed in de Bordeauxstraat toen een agent zag dat zijn achterband heel glad was. Op het politiebureau reed de brommer tijdens de test 80 km/u. Hij kreeg een boete voor de gladde band en moet de brommer technisch in orde laten brengen. Een 16-jarige jongen uit Zoetermeer viel op omdat zijn brommer geen kentekenplaat had. Een agent nam hem vanaf de Veldedreef mee naar het politiebureau, waar de brommer tijdens de test 117 km/u reed en waarschijnlijk zelfs nog sneller. Ook hij kreeg een proces-verbaal en moet deze bromfiets binnen vier weken in orde maken.

Dodelijk ongeval
Pijnacker Een 45-jarige man uit Den Haag is maandag 18 mei bij een ongeluk op de N470 om het leven gekomen. De Hagenaar reed omstreeks 19.15 uur op de N470 in de richting van Berkel Rodenrijs toen hij door nog onbekende oorzaak met zijn auto op de verkeerde weghelft terecht kwam. De auto van de Hagenaar raakte een lantaarnpaal en kwam op de zijkant terecht op de andere weghelft waar een 22-jarige automobiliste uit Enschede reed. Zij kon de auto niet meer ontwijken. De Hagenaar raakte bekneld in zijn auto. Gewaarschuwde hulpdiensten konden het slachtoffer niet uit zijn auto bevrijden. Hij overleed terplaatse. De vrouw werd met een gebroken bekken en nekletsel naar een ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de aanrijding. De N470 is enige tijd afgesloten geweest voor verkeer.