Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.05 uur

Utrecht, 19-05-2009

Onder invloed tegen boom

GROENEKAN- Op maandagavond 18 mei heeft de politie een vrouw aangehouden die tegen een boom was aangereden.

De politie kreeg rond 18.30 uur een melding dat er een auto-ongeluk zou hebben plaatsgevonden aan de Beukenburgerlaan. Ter plaatse trof de politie een auto tegen een boom aan, met in de auto een 43-jarige Utrechtse. Alle airbags van de auto waren uitgeklapt. De Utrechtse werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht. Zo op het oog had zij alleen een schaafwond aan haar arm, maar de broeders adviseerden haar gezien de kracht van de aanrijding mee te gaan naar het ziekenhuis. Dat wilde zij niet.

Het rijbewijs van de vrouw bleek te zijn ingevorderd. Tevens roken de agenten een sterke alcohollucht. Zij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 655 ug/l, bijna drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Utrechtse is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en rijden met een ingevorderd rijbewijs.

Automobilist onwel

DEN DOLDER- Op maandag 18 mei heeft op de Nieuwe Dolderseweg een verkeersongeval plaatsgevonden.

De politie kreeg rond 17.15 uur een melding dat er man onwel in een auto zou zitten na een ongeluk. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen de agenten een 25-jarige Zeistenaar aan in de auto. Vermoedelijk heeft de 25-jarige man uit Zeist een epileptische aanval gehad. Daardoor is hij met zijn auto een stuk langs de vangrail gereden, de weg overgeschoten en vervolgens in een tuin tot stilstand gekomen. Daarbij reed hij rakelings langs een dikke boom.

Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij kon zich niets van het ongeval herinneren.