Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.40 uur

Utrecht, 19-05-2009

Snelkraak

VEENENDAAL - In de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 mei werd een snelkraak gepleegd.

De politie kreeg omstreeks 03.05 de melding dat er werd ingebroken bij een kledingwinkel aan de Hoofdstraat. Direct gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse. De eerste agenten waren er in enkele minuten, maar de verdachten bleken al te zijn gevlogen. Bij een onderzoek in de wijde omgeving werden zij niet meer aangetroffen.

De verdachten hadden een rolluik geforceerd, een ruit vernield en vervolgens kleding uit de winkel gestolen. De vermoedelijk vier verdachten zijn met een zak of zakken met kleding op twee scooters gevlucht.

Aan getuigen van de snelkraak en aan mensen die de verdachten mogelijk in de omgeving met de zak(ken) gestolen kleding op scooters hebben zien rijden, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000

Onder invloed

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - De politie heeft op maandagavond 18 mei een man aangehouden die onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde.

De politie zag om 19.00 uur dat de verdachte op de Arnhemsebovenweg een verkeerszuil omver reed, waarna hij doorreed. De agenten gingen achter hem aan en gaven hem een stopteken. De man, 45 jaar oud en afkomstig uit Driebergen-Rijsenburg, bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 600 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke limiet is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het doorrijden na een aanrijding. Tevens moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Openbare schennis

DRIEBERGEN- De politie heeft op maandagmiddag 18 mei een man aangehouden op verdenking van openbare schennis.

De politie kreeg om 16.35 uur een melding dat er in de douche van een sportgelegenheid zijn geslachtsdeel aan een vrouw zou hebben getoond. Het slachtoffer, een 61-jarige vrouw uit Rotterdam, lichtte het personeel in. Zij spraken de verdachte aan en belden de politie. De politie sprak ter plaatse met de vrouw. Niet zij, maar haar 9-jarige kleindochter, bleek het slachtoffer te zijn en was erg geschrokken.

Agenten hielden de man, 63 jaar oud en afkomstig uit Bilthoven, aan en brachten hem over naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De grootmoeder van het slachtoffer deed aangifte van openbare schennis van de eerbaarheid.