Rechtbank 's-Hertogenbosch


Zes jaar voor verkrachting en diefstal

âs-Hertogenbosch, 19 mei 2009 - Het gerechtshof âs-Hertogenbosch heeft een 28-jarige man uit Eindhoven in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor diefstal met geweld en verkrachting van de bewoonster.

Het hof acht bewezen dat de verdachte in de nacht van 12 mei 2007 samen met twee mededaders de woning van de twee slachtoffers in Eindhoven is binnengedrongen. De aanwezige man en vrouw werden onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van geld en sieraden. Terwijl de man op de slaapetage werd vastgebonden, is de vrouw mee naar beneden genomen en daar door de verdachte verkracht.

De verdachte heeft steeds ontkend. Het bewijs baseert het gerechtshof op resultaten uit het onderzoek naar het mobiele telefoonverkeer met de telefoon van de verdachte. Hieruit kon worden vastgesteld dat de overvaller zich ten tijde van de overval in de omgeving van de bewuste woning bevond. Daarnaast heeft het vrouwelijke slachtoffer de stem van de verdachte en zijn manier van spreken herkend, omdat hij als klant vaker is haar broodjeszaak kwam. Ook herkende de vrouw de armband van de verdachte.

De advocaat generaal had acht jaar gevangenisstraf geëist. In 2008 veroordeelde de rechtbank âs-Hertogenbosch de man tot vijf jaar gevangenisstraf. Aan beide slachtoffers is 5000 euro schadevergoeding toegewezen.

LJ Nummer

BI4314

Bron: Gerechtshof 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 19 mei 2009 Naar boven