Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Eefde - bromfietser gewond na aanrijding                  |

Een 17-jarige bromfietser uit Zutphen is maandagmorgen 18 mei gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Zutphensweg in Eefde.


Een 75-jarige automobilist uit Eefde reed op de Zutphenseweg en hij wilde afslaan naar de Jolinkweg. Bij het afslaan zag hij de bromfietser die op het bromfietspad reed over het hoofd. Hierdoor ontstond de aanrijding waarbij de bromfietser gewond raakte. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

|     |Harfsen - passantenonderzoek                              |

Naar aanleiding van de overval op een 45-jarige vrouw in het buitengebied in Harfsen, nu een week geleden, heeft de politie maandagavond 18 mei en passantenonderzoek gehouden. Er zijn zo'n 130 passanten benaderd.


De politie heeft een aantal vragen voorgelegd aan de passanten over de overval die op maandagavond 11 mei rond 23.00 uur plaats vond. Het is nog niet duidelijk of de inhoud waardevol is voor het onderzoek.
Vier gewapende en met bivakmutsen vermomde mannen kwamen op de bewuste avond de niet afgesloten achterdeur van de woning aan de Lochemseweg binnen. Ze bedreigden de vrouw en eisten geld. Zonder buit zijn zij uiteindelijk vertrokken.


Mensen die tips hebben en nog niet met de politie hebben gesproken, wordt dringend gevraagd om te bellen met 0900 - 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.

|     |Almen -  met drank op achter stuur                        |

Tijdens een snelheidscontrole in het buitengebied van Almen is een 75-jarige man uit de gemeente Lochem aangehouden voor het te hard rijden en het rijden onder invloed.


De automobilist reed 108 km/h op een weg waar 60 kilometer is toegestaan. Agenten hielden de man staande en roken een alcohollucht. Hierop lieten zij de man blazen. De man bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een promillage van 0,54. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Eefde - Trio verdacht van inbraak                         |

Dankzij een oplettende buurtbewoner heeft de politie maandagavond 18 mei drie maan aangehouden die verdacht worden van een inbraak in een woning in Eefde.


Een getuige had even na 19.00 uur bij een woning aan de Almenseweg in Eefde glasgerinkel gehoord en een man gezien die daar niet thuis hoorde. Het signalement van deze man, en de auto waarin hij stapte, werd doorgegeven aan de politie. De politie is vervolgens met meerdere eenheden gaan zoeken naar de auto. Ze troffen de auto in het buitengebied aan en hielden deze staande op de Zutphenseweg in Laren (Gld). In de auto zaten drie mannen uit Zutphen (23), Enschede en Almelo (beiden 31). Alledrie de mannen zijn aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.
De man uit Enschede bleek drugs gebruikt te hebben en van hem werd een bloedproef genomen. Ook bleek zijn rijbewijs te zijn ingevorderd en tegen hem wordt voor beide feiten proces-verbaal opgemaakt.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --