Gemeente Dongen

Glasvezelproject Tichelrijt feestelijk afgerond

Publicatiedatum: 19-5-2009

Eurofiber heeft de aanleg van een geavanceerd glasvezelnetwerk afgerond op bedrijventerrein Tichelrijt in Dongen. Dit feit werd maandag 18 mei gevierd met alle betrokken partijen bij Entron Slim Wonen en Werken en bestuurslid van VICD. Het glasvezelnetwerk is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de gemeente Dongen, de ondernemers op Tichelrijt, de Vereniging Industrieel Contact Dongen (VICD) en Eurofiber.

Zon veertig bedrijven op Tichelrijt zijn op het glasnetwerk aangesloten. Behalve dat ze profiteren van supersnel internet en up- en downloaden kunnen ze met het netwerk allerlei innovatieve en kostenbesparende toepassingen inzetten. Voorbeelden hiervan zijn internettelefonie, videovergaderen, thuiswerken en het op afstand beheren van hard- en software. Ook is het mogelijk bedrijfsvestigingen te koppelen, efficiënte back-up en uitwijkfaciliteiten te realiseren of gebruik te maken van slimme camerabeveiliging via internet.

Het glasvezelnetwerk van Tichelrijt versterkt de concurrentiekracht van de aangesloten ondernemingen. Ze beschikken over snelle verbindingen die meegroeien met hun behoeften en kunnen sneller en efficiënter werken door de inzet van nieuwe toepassingen. Als gemeente vinden we het heel belangrijk om op deze manier bij te dragen aan een positief ondernemersklimaat in onze gemeente, aldus wethouder Joop Veldhoven van de gemeente Dongen.

René van Loon van Entron Slim Wonen en Werken en Edwin van Os van bouwbedrijf Osdo, beiden lid van de projectgroep, voegen toe: We hebben als bedrijventerrein een hele belangrijke stap gezet en zijn klaar voor de toekomst op het gebied van datacommunicatie. Alles is mogelijk en daar moeten we nu als bedrijven ons voordeel mee gaan doen.

In navolging van het project op Tichelrijt is Eurofiber ook op andere bedrijventerreinen in de regio bezig met de aanleg van glasvezelnetwerken.