Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 19 mei 2009


* DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING TIJDENS

BEVRIJDINGSFESTIVAL
ROTTERDAM - Drie Rotterdammers van 16, 19 en 22 jaar oud zijn dinsdagmorgen vroeg van hun bed gelicht door politieagenten van de ROG (Regionale OndersteuningsGroep).
Het drietal wordt verdacht van openlijke geweldpleging tijdens het bevrijdingsfestival op het evenemententerrein van het Willemsplein. Hier werden bezoekers mishandeld en werd fors geweld tegen de politie gebruikt. De drie verdachten zijn na intensief onderzoek door het team herkend op de beelden. Het drietal werd herkend omdat ze eerder in aanraking zijn gekomen zijn met de politie tijdens voetbalongeregeldheden.
De verdachten worden in verzekering gesteld. De recherche zet het onderzoek voort waarbij meerdere aanhoudingen worden verwacht.


* DRIE JONGENS AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING AUTO'S

RIDDERKERK - Drie Rotterdamse jongens van 14 jaar oud zijn maandagmiddag aangehouden voor vernieling van auto's op de Ruwaardlaan.
Een 62-jarige vrouw zag rond één uur dat het drietal haar auto vernielde. Hierop belde zij direct de politie die een onderzoek instelden. Tijdens dit onderzoek bleken drie auto's te zijn vernield. De drie verdachten zijn in de directe omgeving aangehouden door personeel van het project 'Safe to school'. Zij werden direct overgeleverd aan de politie die het drietal insloot. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld.


* STRAATROVER AANGEHOUDEN
OUDE NOORDEN - Een 46-jarige Rotterdammer is maandagmiddag op het Eudokiaplein aangehouden voor de beroving van een 60-jarige vrouw.

De vrouw liep over de Soetendaalseweg toen zij werd aangesproken door de verdachte. Hij rukte direct de ketting van de hals van de vrouw. Een getuige zag dit gebeuren en nam het slachtoffer mee in zijn auto en achtervolgde de verdachte. Direct waarschuwde hij de politie waarna de verdachte op het Eudokiaplein werd aangehouden. Een gedeelte van de gestolen ketting werd teruggevonden.