Gemeente Rotterdam

Het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) organiseert vanaf juli 2009 een masterclass Kansen voor nieuwe bedrijvigheid in samenwerking met The Bridge, Business Innovators en New Business Development Academy.

In deze masterclass ondersteunt het Ontwikkelingsbedrijf verschillende teams van ondernemers bij de vraag welke businessideeën kunnen worden uitgewerkt tot concrete producten gebaseerd op internet- en mediatechnologie.

Het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) geeft met de Masterclass concreet invulling aan een business development traject dat tot doel heeft samenwerkingskansen tussen bedrijven in de creatieve industrie en de haven van Rotterdam een daadwerkelijke en sterke impuls te geven.
In opdracht van het OBR heeft een denktank van wetenschappers, ondernemers en bestuurders met elkaar gesproken over waar deze kansen liggen in een zogenoemde Shared Expertise sessie.

In de masterclass ontwikkelt een team van jonge en ervaren ondernemers in een periode van 6 weken een aantal veelbelovende businessplannen waar de creatieve industrie (internet, architectuur, gaming) en haven bijeen worden gebracht. De ondernemers die geloven in hun idee en bereid zijn zelf te investeren in hun businessplan kunnen rekenen op aanvullende ondersteuning van het OBR en uit de voor Rotterdam beschikbare innovatiefondsen.

De economie in Rotterdam kent drie belangrijk sectoren: het medisch en zorgcomplex, het haven-industrieel complex, en de creatieve industrie. De drie sectoren hebben een eigen karakteristieke signatuur, maar zullen elkaar op deze manier steeds vaker vinden.

De Rotterdamse haven is de regio met de hoogste arbeidsproductiviteit ter wereld. De Rotterdamse creatieve industrie staat bekend als sterk beeldend, vernieuwend, met-de-klant-meedenkend en daadkrachtig.

Bron: Persbericht Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, 19-05-2009