Nederlandse fabrikant vaart wel bij recessie

19/05/2009 12:24

Hapro International B.V.

19 mei 2009

P e r s b e r i c h t

Nederlandse fabrikant vaart wel bij recessie

Autovakanties en daarmee dakkoffers populairder dan ooit!

Dat de Nederlandse bedrijven enorm lijden onder de huidige recessie is geen nieuws. Staatssteun, massaontslagen en terughoudendheid bij investeringen zijn onderwerpen die iedere dag het nieuws opslokken. Maar waar veel bedrijven gebukt gaan onder deze economisch onzekere tijden, zijn er ook uitzonderingen: bedrijven die juist bloeien in deze wankelende economie. De Nederlandse fabrikant, van autodakkoffers, Hapro International in Kapelle (dochteronderneming van de VDL Groep) heeft haar productie moeten opschroeven om aan de grote vraag te kunnen voldoen!

Goedkoop, maar comfortabel reizen

Waar jarenlang de meest exotische vakantiebestemmingen erg populair waren en een vliegvakantie 'niet meer dan normaal', zal recessiejaar 2009 een ommezwaai laten zien. De reisbureaus boeken duidelijk meer vakanties in de buurt en de consument kiest voor goedkopere vakantiealternatieven. "We gaan weer lekker op vakantie met de auto en houden daarmee de kosten in de hand. We nemen daarbij graag veel spullen mee, maar willen wel comfortabel reizen. De dakkoffers vliegen dan ook de deur uit!", merkt de fabrikant Hapro International al in het voorseizoen.

Bewust kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid

De productie van de Nederlandse dakkoffers die in het Zeeuwse Kapelle worden ontworpen en gefabriceerd draait op volle toeren. Mensen kiezen heel bewust voor een kwalitatief en duurzaam product van Nederlandse makelij", ondervindt Dick van de Linde, directeur Hapro International. Het past volgens hem dan ook precies in de tendens om zorgvuldiger en met een meer bewuste kijk naar de lange termijn producten aan te schaffen.

Imago dakkoffer verbeterd

Waar vroeger de dakkoffer vooral bekend stond als 'skibak', zien we al een aantal jaren dat de extra opbergruimte ook populair is bij niet-wintersporters. De functionaliteit en aërodynamica zijn sterk verbeterd ook het design sluit perfect aan bij de vormgeving van de auto's van nu. Het hele jaar door doet de extra bagageruimte zijn werk tijdens lange en korte trips met de auto. Zelfs als aanvulling bij een caravan of vouwwagen of in combinatie met een fietsdrager. Van de Linde heeft wel een verklaring voor de toenemende populariteit: "De auto's van tegenwoordig zijn ruimer en luxer dan vroeger, maar het liefst behouden we die ruimte ook tijdens de reis. Een dakkoffer is de ideale toevoeging aan de bagageruimte". Indien daarnaast de populariteit van kleinere auto's zal stijgen zoals verwacht wordt, zal de behoefte naar extra bagageruimte alleen nog maar verder groeien!

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.hapro.com