Gemeente Leeuwarden

Persbericht

19 mei 2009

Wethouder verlengt acties gratis P+R en gratis bewaakte fietsenstalling voor Project Nieuw Zaailand

Vanaf 1 november vorig jaar kunt u uw fiets gratis stallen in de bewaakte fietsenstallingen in hartje stad. En ook met de auto is het goed geregeld in Leeuwarden. De auto parkeert u gratis op de P+R terreinen WTC Expo en Kalverdijkje, waarna u gratis met de bus naar het centrum toe kan.

Vanwege het succes van beide acties verlengt Wethouder Krol de acties tijdens de hele sluiting van parkeergarage Zaailand met anderhalf jaar tot 1 oktober 2010. Dit maakte de wethouder tijdens de commissievergadering op 18 mei j.l. bekend. Beide acties golden eigenlijk tot 1 juni 2009 bij wijze van experiment.

Uit tellingen blijkt dat het aantal gestalde fietsen in de overdekte en bewaakte fietsenstalling onder Winkelcentrum Zaailand met 50 procent is toegenomen. Het aantal fietsen in de avond- en nachtstalling aan het Ruiterskwartier (tegenover Harmonie) is zelfs verdubbeld. De kleurige verwijsborden die de stallingen aangeven staan op verschillende plekken in de stad.

Voor het gemak van winkelend publiek blijft het parkeren en busvervoer vanaf de P+R terreinen WTC Expo en Kalverdijkje naar het centrum op zaterdagen ook gratis. Beide locaties staan op de ANWB-borden aangegeven. Zie voor de dienstregeling, lijn 3 en lijn 5 op www.connexxion.nl.

De gratis bewaakte fietsenstallingen en het gratis P+R OV vervoer is een onderdeel van de bereikbaarheidscampagne van het project Nieuw Zaailand. Kijk op www.nieuwzaailand.nl.