Partij voor de Vrijheid (PVV)

Bestedingen van de stichting Antilliaans Perspectief - Kamervragen dinsdag 19 mei 2009

Vragen van het lid Brinkman (PVV) aan de staatssecretaris van Koninkrijksrelaties over de Stichting Antilliaans Perspectief.

1) Bent u bekend met de Stichting Antilliaans Perspectief?

2) Bent u bekend met de berichten dat deze stichting in financiële problemen is geraakt en dat de voorzitter van deze stichting is afgetreden? *

3) Bent u bekend met de anonieme e-mail van docenten en studenten van de Stichting Antilliaans Perspectief die aan de redactie van het Antilliaans Dagblad is verstuurd en waarin over grootschalige fraude wordt gesproken? **

4) Kunt u aangeven hoe de Stichting Antilliaans Perspectief wordt bestuurd en gefinancierd en wie er controle uitoefent op de bestedingen van deze stichting?

5) Hoe beoordeelt u de aantijgingen in de anonieme e-mail? Kloppen deze en zo ja, welke acties gaat u ondernemen om de betrokken Antilliaanse minister op zijn/haar verantwoordelijkheden te wijzen?

6) Bent u bereid om deze aantijgingen door te sturen naar het Antilliaans Openbaar Ministerie opdat deze een onderzoek in kan stellen naar de bestedingen van de stichting Antilliaans Perspectief? Zo neen, waarom niet?

* Antilliaans Dagblad woensdag 13 mei en dinsdag 19 mei