Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Prins Alexander 2009-2013

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst waterplan Prins Alexander 2009-2013

Samen werken aan water

Op donderdag 14 mei ondertekenden Deelgemeente Prins Alexander, het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en Gemeentewerken Rotterdam een samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van het deelgemeentelijk waterplan Prins Alexander 2009-2013.

Met het deelgemeentelijk waterplan wordt een belangrijke stap gezet naar een duurzaam, beheersbaar en veilig watersysteem in de deelgemeente. Een goed werkend watersysteem levert een bijdrage aan een prettige, gezonde en veilige leefomgeving voor mens en dier.

Met de samenwerkingsovereenkomst spreken de partners af zich in te zetten voor het behalen van de doelstellingen van het waterplan en hiertoe jaarlijks maatregelen uit te werken in uitvoeringsprogramma's.

Het deelgemeentelijk waterplan is een nadere uitwerking van Waterplan2 Rotterdam, en sluit aan op het Nationaal Bestuursakkoord Water en de Europese Kaderrichtlijn Water.

Voor meer informatie en de achterliggende documenten zie de website van de deelgemeente Prins Alexander www.prinsalexander.nl.