Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 19-05-2009

Politie vindt wietplantage en gestolen motorfiets

BREDA: De Bredase politie ontmantelde maandag 18 mei een
hennepkwekerij aan De Donk in Breda. Op basis van een tip kwam de wijkagent de kwekerij op het spoor. In een slaapkamer van de woning stonden 116 hennepplanten opgesteld. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn.
De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. In het souterrain van de woning trof de politie een gestolen motorfiets aan. De tweewieler werd in beslag genomen en is door een takelbedrijf naar het politiebureau vervoerd. De motor was in maart gestolen bij een woninginbraak in Breda. In deze zaak zijn nog geen verdachten opgepakt. De politie kent echter wel de identiteit van de bewoner. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt vanwege overtreding van de Opiumwet.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennep-kwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak
stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via
0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Dronkenlap beledigt motoragenten

BREDA: Een 22-jarige man uit Schiedam is door de politie aangehouden nadat hij twee motoragenten beledigde. De man werd dinsdag 19 mei 2009 uit een horecagelegenheid gezet in de Vismarktstraat. Hij was op dat moment stomdronken en ging over de motoren van de agenten hangen. De agenten haalden hem van hun dienstvoertuigen af en raadden hem aan om naar huis te gaan. De verdachte wil echter in gevecht en uitte diverse beledigingen. Tot vechten kwam het niet, wel volgde zijn arrestatie vanwege belediging. Na het uitslapen van zijn roes is hij verhoord. Tegen de verdachte is daarna proces-verbaal opgemaakt.

Rijden tijdens ontzegging

BREDA: Maandagmiddag 18 mei zagen agenten op de Slingerweg een auto rijden waarvan de APK verlopen. Er volgde een controle. De auto werd bestuurd door een 35-jarige man uit Breda. Het bleek dat hij helemaal niet achter het stuur mocht zitten. De rechter had hem namelijk een ontzegging van de rijbevoegdheid opgelegd. Door toch te gaan rijden, pleegde de man een misdrijf. Er is opnieuw proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Arrestatie na inbraak cq. huisvredebreuk

WERNHOUT: De politie werd maandag 18 mei naar camping Patersven geroepen voor een inbraak in een vakantiewoning. Een toezichthoudster had vastgesteld dat er was ingebroken en de dader nog binnen zat. De rechtmatige eigenaren van het huisje verbleven op dat moment in het buitenland. In de woning troffen de agenten een 21-jarige Pool aan. De woning was overhoop gehaald en er waren vernieling aangericht. De man verklaarde dat hij al anderhalve week in het huisje verbleef. Hij had in eerste instantie elders op de camping onderdak gehad, bij
landgenoten. Omdat hem dat niet beviel had hij zich toegang verschaft tot de vakantiewoning. De verdachte is in verzekering gesteld en ingesloten.

Inbreker steelt auto

PRINSENBEEK: Na een woninginbraak aan de Haverdijk ging de inbreker er vandoor met de van de gedupeerde bewoners. Zij waren op het moment van de inbraak niet thuis. Het feit werd gepleegd tussen maandagmiddag 18 mei 14.00 uur en dinsdagochtend 19 mei 07.45 uur. De crimineel stal uit de woning de autosleutels en ging er vandoor met de zwarte Kia Picanto voorzien van het kenteken 06-SB-PH. politie nam een aangifte op en liet de auto meteen internationaal signaleren als gestolen voertuig.

Dronken automobilist moet rijbewijs bij politie inleveren

BREDA: Maandagmiddag 18 mei controleerde de politie de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 14.10 uur op de Haagweg.
Slingerend rijgedrag was aanleiding voor de controle. De 58-jarige Bredanaar had alcohol gedronken. Om die reden werd de man gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te
ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 810 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De hoge uitslag was aanleiding om zijn rijbewijs in te vorderen. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van tien uur opgelegd. De verdachte is om uur weer in vrijheid gesteld.
Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 19-05-2009 13:04 | © Regio Midden en West Brabant |