Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

De Stichting Hart voor Oldenzaal vraagt uw aandacht

gepubliceerd op : 19-5-2009

Jaarlijks krijgen ruim 11.000 Nederlanders een hartstilstand. Hoewel de ambulancezorg in Nederland goed geregeld is, duurt het doorgaans langer dan 10 minuten voordat een ambulance arriveert.

De overheid heeft besloten dat iedereen voortaan een AED mag gebruiken om levens te redden. In navolging van dit besluit heeft Ambulance Oost op 3 maart 2008 een alarmeringssysteem in gebruik genomen waarmee bij een hartstilstand vrijwilligers kunnen worden opgeroepen. Deze niet-professionele hulpverleners worden gevraagd direct naar het slachtoffer te gaan, te starten met reanimatie en het toepassen van de AED (Automatische Externe Defibrillator) in afwachting van de ambulance.

Tot dusverre zijn slechts 12 nietprofessionele hulpverleners en 2 AED's uit Oldenzaal ingeschreven. De Stichting Hart voor Oldenzaal wil zoveel mogelijk getrainde vrijwilligers en AED-bezitters bewegen zich te registreren via de website lekenhulpverlening.nl. Door een sluitend netwerk te vormen van vrijwilligers en AED´s in Oldenzaal worden de overlevingskansen bij een acute hartaandoening sterk verbeterd.

Informatieavond
De Stichting Hart voor Oldenzaal organiseert voor alle (getrainde) vrijwilligers, AED bezitters en andere geïnteresseerden een infoavond. Deze infoavond vindt plaats op dinsdag 2 juni a.s. om 20.00 uur in de hal van het stadhuis. Een vertegenwoordiger van Ambulance Oost zal tijdens deze avond een presentatie verzorgen.

Meer informatie en aanmelden: www.hartvooroldenzaal.nl.