Rathenau Instituut benoemt twee hoogleraren

19/05/2009 14:35

Rathenau Instituut

Het Rathenau Instituut heeft twee bijzondere hoogleraren benoemd op het terrein van Science System Assessment (onderzoek naar het functioneren van het wetenschapsysteem). Aan de TU Delft is recent prof. dr. Wim van Vierssen aangesteld op de nieuwe (deeltijd) Rathenau leerstoel 'Science System Assessment van het watergerelateerde onderzoek'. Prof. dr. Peter van den Besselaar gaat vanaf 1 juni 2009 aan de Vrije Universiteit in Amsterdam de nieuwe leerstoel 'Organisatiewetenschappen, in het bijzonder de organisatie en dynamiek van het wetenschapssysteem' bekleden bij de faculteit der Sociale Wetenschappen. Beide benoemingen gelden voor vijf jaar.

Prof dr. Wim van Vierssen studeerde biologie en promoveerde aan de Katholieke Universiteit in Nijmegen. Daarna vervulde hij diverse functies in de onderzoekswereld, waaronder die van hoogleraar Aquatische Oecologie, Algemeen Directeur Environmental Sciences Group van Wageningen UR en rector van het toenmalige IHE te Delft. Momenteel is hij algemeen directeur van KWR Watercycle Research Institute, het onderzoeksinstituut voor de watercyclus.

Prof. dr. Peter van den Besselaar studeerde wiskunde en wijsbegeerte en promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is sinds juni 2005 hoofd en onderzoeksleider van de afdeling Science System Assessment van het Rathenau Instituut. Tot 1 juni a.s. is hij als hoogleraar communicatiewetenschap verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Eerder was hij onder meer hoofd van de afdeling maatschappijwetenschappen bij NIWI-KNAW en directeur van het Steinmetzarchief.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.rathenau.nl