Gemeente Son en Breugel


Son en Breugel helpt mensen met minimuminkomen

De Gemeente Son en Breugel heeft allerlei regelingen om mensen met een krappe portemonnee te helpen

---

Wij hebben de indruk dat veel meer inwoners dan nu het geval is, in aanmerking kunnen komen voor een bijdrage uit een van deze regelingen.

Daarom is het volgende misschien ook voor ù van belang.

De belangrijkste regelingen die de gemeente Son en Breugel heeft om mensen met een minimuminkomen te helpen zijn de Bijzondere bijstand en het Gemeentelijk Sociaal Fonds.

Bijzondere bijstand

Een nieuwe bril nodig?

Bijzondere bijstand is een vergoeding voor de kosten die u niet zelf kunt opbrengen, maar die wel noodzakelijk zijn. U kunt een vergoeding krijgen voor b.v. de aanschaf van een bril, of voor de kosten van uw schoolgaande kinderen.

Niet alleen mensen met een uitkering, maar ook wie werkt of een pensioen heeft kan voor bijzondere bijstand in aanmerking komen. Ook wanneer uw inkomen net boven het minimuminkomen ligt, is het mogelijk een beroep op bijzondere bijstand te doen.

Gemeentelijk Sociaal Fonds

Lid worden van een sportclub?

Vanuit het Gemeentelijk Sociaal Fonds kunt u een bijdrage ontvangen om deel te kunnen nemen aan het plaatselijk verenigingsleven. U kunt een bijdrage krijgen voor b.v. de contributie aan een sportvereniging of voor het bezoek van uw kind aan de peuterspeelzaal.

Voorwaarde is dat u gedurende het afgelopen jaar een inkomen hebt gehad op het minimumniveau of iets daar boven.

Meer informatie

Folders over de Bijzondere bijstand en het Gemeentelijk Sociaal Fonds kunt u ophalen aan de centrale publieksbalie in het gemeentehuis.

Onze medewerkers zijn graag bereid om u verdere informatie te geven.

Duurzame gebruiksgoederen

In de komende tijd zal iedere week een artikel verschijnen over de mogelijkheden die de gemeente heeft om mensen met een minimuminkomen te helpen.

De volgende keer zal worden ingegaan op de mogelijkheid om een bijdrage te krijgen voor de aanschaf van duurzame gebruiksgoederen. Denk hierbij aan de aanschaf van een koelkast of meubels.