Gemeente Voerendaal

\ 19/5/2009 - Parkstad Limburg op de Kaart 2
Architectuursymposium over stedenbouw, stadsontwikkeling, landschapsarchitectuur en cultuur erfgoed in Parkstad Limburg, georganiseerd door Schunck-Glaspaleis i.s.m. SG Parkstad en de drie deelnemende gemeenten Simpelveld, Voerendaal en Onderbanken.

In navolging van het symposium in 2008 waarbij de stedeljke gemeenten centraal stonden, kunt u nu kennis maken met de plannen van de drie landelijke gemeenten in Parkstad Limburg in samenhang met de structuurvisie voor het gehele grondgebied van de zeven samenwerkende gemeenten.

Tijdens vier bijeenkomsten willen wij u informeren over de ruimtelijke kwaliteit en het nieuwe gezicht van Parkstad Limburg, één van de dichtstbevolkte gebieden van Nederland. De bijeenkomsten zullen plaats vinden in Simpelveld, Voerendaal en Onderbanken en steeds worden voorafgegaan door een wandeling op locatie.
Vervolgens zal een korte inleiding worden gehouden over een recent lokaal ontwikkelingsproject en zijn er lezingen over kernthema's in het verband van Parkstad Limburg. Op de slotbijeenkomst in Schunck-Glaspaleis zulen de verschillende projecten worden vergeleken met de nieuwe kaart van Parkstad Limburg en in een debat worden bediscussieerd.

Voor meer informatie klik hier.