Start renovatie Billitonstraat

19/05/2009 15:07

Stichting Vestia Groep

Investeren in vernieuwing en verbetering van haar woningen blijft een speerpunt van Vestia Delft. In mei start Vestia met de renovatie van de woningen aan de Billitonstraat, de Bankastraat en de Brasserskade.Onderdeel van de renovatie is het energiezuiniger maken van de woningen.

De totale renovatie is er op gericht om de woningen te laten voldoen aan meer hedendaagse wensen qua woongenot. Daarbij worden de woningen ook meer energiezuinig gemaakt. Met dit groot onderhoud kunnen de woningen weer 25 jaar mee. De woningen worden volledig geisoleerd. Dit betekent dat dak, gevel en bodem geisoleerd wordenOok worden kozijnen worden vervangen en wordt dubbele beglazing aangebracht. Daarnaast kunnen bewoners kiezen uit verschillende maatregelen zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een cv of het vergroten van de badkamer. De plannen van de renovatie zijn tot stand gekomen in overleg met de bewonerscommissie.

Overlast van bouwwerkzaamheden

De renovatie geeft tijdelijk overlast. Maar Vestia biedt haar bewoners een verblijfswoning aan waar men koffie kan drinken, kan douchen en even tot rust komen. Daarnaast gaat de sociaal beheerder langs bij de bewoners om samen te bekijken of zij een logeerwoning wenselijk vinden. Zo proberen we de overlast voor de bewoners te beperken. De planning is dat de renovatie per woning vijf weken zal bestrijken.

Over Vestia

Vestia biedt woonservice aan de bewoners van zo'n kleine 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concern-model. De 13 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het concern, waar in totaal 900 mensen werken.