Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 19-05-2009

Tijdelijk huisverbod voor huiselijk geweldpleger

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft maandagavond 18 mei, namens de burgemeester van Bergen op Zoom, een tijdelijk huisverbod uitgereikt aan een 43-jarige inwoner van Bergen op Zoom. De verdachte was een paar dagen eerder aangehouden op verdenking van huiselijk geweld.

De man werd gearresteerd, nadat zijn 45-jarige echtgenote aangifte had gedaan van regelmatige bedreigingen en mishandelingen. De politie heeft al eerder moeten bemiddelen tussen het stel en verschillende familieleden bevestigden het verhaal. Zijn arrestatie vond plaats op vrijdagavond 15 mei waarna hij in verzekering werd gesteld. Op basis van het onderzoek volgde een advies aan de burgemeester om de
verdachte een tijdelijk huisverbod op te leggen.

Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld tien dagen de woning niet meer in mag. In diezelfde periode mag hij (of zij) ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel is bedoeld als afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht. Op die manier wordt ook een mogelijke escalatie voorkomen.
Het huisverbod wordt opgelegd door de burgemeester en daarna
uitgereikt door de politie.
De politie informeert daarna de hulpverleningsinstanties. Een
uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf.

Klant zet broodjeszaak op stelten

BERGEN OP ZOOM: Een 29-jarige vrouw uit Vlaardingen is door de politie opgepakt nadat ze zich misdroeg in een broodjeszaak Stationsstraat. De verdachte was de zaak binnengekomen en had twee broodjes opgegeten. Toen de vrouw moest afrekenen, gaf ze aan dat ze geen geld bij zich had. Er ontstond een woordenwisseling met het personeel, waarbij de vrouw erg boos werd. Ze gooide vervolgens twee donuts door de zaak heen.
De politie werd erbij geroepen en arresteerde de 29-jarige
Vlaardingse. In het politiebureau is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Politie rolt hennepkwekerij op

WOUW: De politie trof in een huurwoning het Kromveld een
hennepkwekerij aan.
De politie kwam de kwekerij op het spoor omdat een medewerker van Essent de toegang tot de woning werd geweigerd nadat vast gesteld was dat er met het elektra was geknoeid.
Agenten gingen polshoogte nemen en vonden op de bovenverdieping een wietplantage bestaande uit 130 hennepplanten. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het
kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. De stoom werd inderdaad illegaal afgetapt, waarvan het elektriciteitsbedrijf Essent inmiddels aangifte heeft gedaan.
De politie arresteerde de 42-jarige bewoner. Hij kreeg proces-verbaal vanwege overtreding van de Opiumwet.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak
stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via
0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Gewonden bij verkeersongeval Zevenbergen

(Update van eerder persbericht)

ZEVENBERGEN: Bij een verkeersongeval op maandagmiddag 18 mei op de Hazeldonksezandweg raakten vier personen (3 licht en 1 zwaar) gewond. Ze zijn voor onderzoek overgebracht naar ziekenhuizen in Breda en Roosendaal.

Rond 16.15 uur ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer de melding van een verkeersongeval waarbij meerdere personen gewond waren geraakt en waarbij meerdere voertuigen betrokken waren. De hulpdiensten spoedden zich ter plaatse. Een traumahelikopter werd daarbij ingezet. Op de Hazeldonksezandweg trof de politie in totaal drie beschadigde personenautos en een vrachtwagen aan. In één van de personenautos zaten op dat moment twee personen bekneld.
Brandweermedewerkers bevrijdden ze uit hun benarde positie waarna ze overgebracht werden naar een ziekenhuis in Breda.

Een vrachtwagen, die bestuurd werd door een 50-jarige man uit
Teteringen reed over de Hazeldonksezandweg in de richting van
Etten-Leur. Achter hem reden twee personenautos (Mitsubishi en een Toyota). Op het moment dat een tegenligger, de vrachtwagen passeerde, ontstond er tussen beiden een aanrijding. Tengevolge van de aanrijding tolde de tegemoetkomende personenauto (Suzuki) over de weg en botste vervolgens tegen de auto die achter de vrachtwagen reed. Dit voertuig (Mitsubishi) werd bestuurd door een 26-jarige man uit Breda. De auto daarachter (Toyota) werd vervolgens frontaal aangereden door de tollende Suzuki. De Toyota werd bestuurd door een 22-jarige vrouw uit Rijsbergen Zij vervoerde twee vriendinnen (19 en 23 jaar ook uit Rijsbergen).

De veroorzaakster (53-jarige vrouw uit Zevenbergen) is vermoedelijk met haar auto op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer beland. Zij liep tengevolge van het ongeluk een gebroken borstbeen op. De
vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij. De bestuurder (26) van achteropkomende Mitsubishi raakte licht gewond, evenals de bestuurster van de daarachter rijdende Toyota.

Verkeersspecialisten van de politie stelden een onderzoek in naar de oorzaak van de aanrijding. Tegen de 53-jarige veroorzaakster van het ongeluk is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 19-05-2009 15:26 | © Regio Midden en West Brabant |