Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 19-05-2009

Politie Oosterhout op zoek naar belangrijke getuige

OOSTERHOUT: De zedenpolitie van het district Oosterhout is op zoek naar een vrouw die een belangrijke getuige kan zijn in een recherche onderzoek. Het gaat om een nog onbekende vrouw die zaterdagmorgen 9 mei jl. met een slachtoffer van een verkrachting heeft gesproken.

Een 20-jarige Oosterhoutse heeft bij de politie aangifte gedaan van verkrachting. Zij vertelde dat zij na een avondje stappen in een voor haar onbekende woning was beland. Daar werd ze verkracht. Nadat zij de woning had verlaten had ze, omdat ze niet wist waar zij was, op straat een vrouw aangesproken. Deze vrouw, die een hond uitliet, had het slachtoffer verteld dat ze zich in de wijk Vrachelen II bevond. De zedenpolitie is op zoek naar deze onbekende vrouw. Zij wordt dringend verzocht contact op te nemen met de via 0900-8844

De politie heeft in deze zaak, die zich afspeelt in de relationele sfeer, dezelfde zaterdag nog een arrestatie verricht. Het gaat om een 34-jarige Oosterhouter die inmiddels in voorarrest zit.

Veertien bekeuringen bij verkeerscontrole in Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie heeft maandagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de kruising van de Hoofseweg en de Putterstraat. Daarbij was er ook speciaal aandacht in het kader van het project: "Brom Effe Normaal' voor de scooterjeugd.

Er werden veertien bekeuringen uitgeschreven. Zeven automobilisten gingen op de bon omdat ze geen autogordels droegen. Twee bestuurders kregen een bekeuring omdat ze geen rijbewijs bij zich hadden. Verder kregen vijf bromfietsers een proces-verbaal omdat de
constructiesnelheid van hun voertuig te hoog was. Van twee bromfietsen werd het kentekenbewijs deel 1A ingenomen.

Man rijdt zonder rijbewijs in niet verzekerde auto zonder geldige APK

WAALWIJK: Agenten hebben vannacht, de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 03.50 uur op de van Andelstraat een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden ter zake het rijden zonder rijbewijs. De bestuurder had de auto waarin hij reed vier dagen geleden op zijn naam gezet. Hij had de auto echter niet verzekerd. Ook was het voertuig niet APK gekeurd. De bestuurder heeft drie
bekeuringen gekregen. Hij heeft van de agenten ook de waarschuwing gehad dat bij een volgende overtreding de auto in beslag zal worden genomen.

Winkeldievegge overgedragen aan Vreemdelingendienst

OOSTERHOUT: Gistermiddag zijn in een schoenenwinkel op het
winkelcentrum Arendshof twee vrouwen (33 en 50 jaar) betrapt op winkeldiefstal. Toen zij de winkel verlieten ging het poortalarm af. In een van de tassen bleek een paar schoenen te zitten, die zij niet afgerekend hadden bij de kassa. Bij de vrouwen was ook een klein meisje die vertelde dat ze van haar moeder de stickers van de schoenen moest verwijderen en in de tas van haar tante moest doen. Volgens de vrouwen had het kind ongevraagd de schoenen in de tas gedaan. Een van de dames, de 50 jarige vrouw, heeft de Libanese nationaliteit en geregistreerd te staan als ongewenst vreemdeling. Ze is overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 19-05-2009 15:29 | © Regio Midden en West Brabant |