Provincie Utrecht

Danone zet Science Park Utrecht op de kaart

19-5-2009 -

Gezamenlijk persbericht provincie en gemeente Utrecht

Utrecht krijgt met de komst van het Danone Innovatiecentrum één van de grootste onderzoeksinstellingen voor life science in Nederland. Op het Science Park Utrecht ontstaat door de samenwerking met onderzoekers van de Universiteit Utrecht en het Utrecht Medisch Centrum een kenniscluster van formaat, met ruim 450 medewerkers en een grote aantrekkingskracht voor de ontwikkeling van het gehele Utrechtse Science Park.

Gisteren maakte Danone bekend dat alle Nederlandse activiteiten voor research and development worden geconcentreerd in Utrecht. Danone is koploper op het gebied van onderzoek naar de effecten van voeding op de gezondheid. Deze kennis zal in samenwerking met wetenschappers op het Science Park worden benut bij de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve producten.

Utrecht wint `hoofdprijs'
De keuze voor Utrecht sluit naadloos aan bij het beleid van gemeente en provincie om de Utrechtse kenniseconomie een impuls te geven. Sinds 2008 zijn beide overheden gezamenlijk actief geweest om Danone te adviseren over mogelijke locaties op het Science Park. Utrecht heeft de `hoofdprijs' gewonnen, na een stevige concurrentieslag met steden in Frankrijk en Duitsland. Doorslaggevend was de Utrechtse kenniskracht. Met de beste Universiteit van Nederland, het hoogste opleidingsniveau en een hoge wetenschappelijke score op het gebied van life science is Utrecht uiteindelijk als beste uit de bus gekomen. Belangrijk voor Danone was ook de kwaliteit van het Utrechtse woonmilieu, de centrale ligging in het land en de culturele en historische waarde van Utrecht.

"Boegbeeld innovatie"
Jan Ekkers, gedeputeerde economische ontwikkeling en voorzitter van de stuurgroep Science Park Utrecht, reageert enthousiast op het besluit van Danone om te kiezen voor Utrecht: "Het Science Park Utrecht is nu hard op weg om een boegbeeld te worden van innovatie op het gebied van food en life science. De stad en de provincie hebben elkaar snel gevonden, als partners van het Science Park. Het resultaat van de samenwerking mag er zijn!"

"Welkom in de slimste stad van Nederland!"
Wethouder Economische Zaken Floris de Gelder: "Ik heet Danone van harte welkom in de slimste stad van Nederland! Vanaf 2012 gaan honderden nieuwe mensen in Utrecht werken en misschien ook wel wonen. Namens de Universiteit en de provincie wil ik hen uitnodigen om te komen genieten van al het moois dat onze stad te bieden heeft."

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196