Pilot met CIZ-indicatie in Gezondheidscentrum Wassenaar succesvol

19/05/2009 16:54

Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Omdat het CIZ de indicatiestelling eenvoudiger, beter en sneller wil maken, zijn in 2008 in gezondheidscentra in Didam, Almere, Wassenaar en Maarssenbroek pilots uitgevoerd. Een indicatiesteller van het CIZ was daar beschikbaar. Deze pilots waren zo succesvol, dat de tijdelijke werkplek van de CIZ-indicatiestellers in de betrokken gezondheidscentra inmiddels zijn omgezet in een permanente werkplek. Zo ook in Wassenaar. Na deze pilot van een jaar zijn op 01 oktober 2008 daar twee indicatiesteller(s) van het CIZ definitief aan de slag gegaan in het Gezondheidscentrum Wassenaar aan de Hofcampweg nummer 65.

De indicatiestellers in het Gezondheidscentrum Wassenaar werken twee dagdelen per week en zijn aanwezig op maandagmorgen en donderdagmorgen tussen 8.30 en 12.30 uur.

Ter plekke indicatie

Door de aanwezigheid van CIZ-indicatiestellers in het gezondheidscentrum kunnen mensen, direct na het bezoek aan de huisarts, hulp krijgen bij een aanvraag voor zorg. De indicatiesteller kan informatie verstrekken en kan vaak ter plekke een indicatiebesluit afgeven. Ook kunnen mensen binnenlopen als zij hulp zoeken bij het invullen van hun aanvraag, of wanneer ze extra informatie willen.

24 gezondheidcentra

Dit jaar sluiten 24 gezondheidscentra een overeenkomst af met het CIZ over het gedetacheerd werken van indicatiestellers. Ook gezondheidscentra van grote steden als Rotterdam en Den Haag behoren hiertoe.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Gezondheidscentrum Wassenaar,

Dhr J.W.M. Berssenbrugge tel. 070-5127264

Voor meer informatie over het CIZ kunt u contact opnemen met Eric Spee, 088-7894480.





http://www.ciz.nl