Gemeente Den Helder

Wethouder Hienkens kondigt vertrek aan op: 2009-05-19

Wethouder Hienkens heeft het college en de gemeenteraad laten weten in september van dit jaar zijn politieke loopbaan als wethouder van Den Helder te willen beëindigen. De heer Hienkens wordt opgevolgd door mevrouw W.G.M.E. Turnhout- Van den Bos, nu nog fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad.

Hienkens: "Ik heb persoonlijk de behoefte de bakens te verzetten. Na goed overleg, met onder meer het CDA, heb ik besloten een intensieve periode van circa vier wethouderschappen te verruilen voor een leven met meer tijd voor mijn privéleven. Voor na de periode in Den Helder hou ik wel de mogelijkheid open bestuurlijk actief te blijven. Maar dat zal niet meer die intensiteit hebben van nu."

Wethouder Hienkens is in november 2005 gestart als wethouder in een zogenoemd tussencollege. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 bleef hij namens het CDA in het college van Den Helder. Hienkens is politiek bestuurlijk verantwoordelijk voor onder meer de beleidsterreinen Economische Zaken, Lucht- en Zeehaven, Verkeer en Vervoer en Publiekszaken.