Gemeente Boarnsterhim


Beroepsprocedures tegen woningbouw De Koffe ongegrond verklaard

Op het terrein van de voormalige supermarkt Korti aan De Koffe in Grou staat de bouw van 4 woningen gepland. Al in 2005 is hiervoor een bouwvergunning aangevraagd. Naar aanleiding hiervan is een vrijstellingsprocedure van het bestemmingsplan doorlopen. In januari 2007 is benodigde vrijstelling in combinatie met bouwvergunning verleend.

Eén van de omwonenden van de locatie heeft bezwaar aangetekend. Er is met betrekking tot zijn opmerkingen over de afstand tot de perceelsgrens een correctie op het plan gemaakt. Overige inspraakreacties, zienswijzen en bezwaren zijn destijds ongegrond verklaard. Bezwaarmaker heeft desondanks daarna beroep ingesteld bij de rechtbank en vervolgens hoger beroep bij de Raad van State. Deze beroepen zijn eveneens ongegrond verklaard.

Om nogmaals tegemoet te komen aan bezwaarmaker is tijdens dit proces door de aanvrager, bouwbedrijf Dijkstra uit Grou, een aanpassing op het plan gemaakt en ingediend bij de gemeente. Dit resulteerde in een gewijzigde bouwvergunning. Tegen deze gewijzigde bouwvergunning heeft bezwaarmaker wederom bezwaar aangetekend. Binnenkort zal hiervoor een hoorzitting worden gehouden.

De gemeente Boarnsterhim heeft er vertrouwen in dat ook deze keer het bezwaarschrift ongegrond wordt verklaard. Wij gaan er vanuit dat de locatie `Korti' nu zo snel mogelijk kan worden gesloopt en dat de woningbouw van start gaat.
`Daar knapt het dorp weer een stuk van op!'.