Gemeente Waddinxveen


Mantelzorgkraam op weekmarkt groot succes
Wethouder Gerts bij mantelzorgkraam weekmarkt

Vrijdag 15 mei stond de gemeente met een mantelzorgkraam op de Waddinxveense weekmarkt. Het Zorgloket stond hier om in gesprek te komen met mantelzorgers en zo meer bekendheid te geven aan het project Mantelzorg van de gemeente.

âHet was een groot succesâ, aldus wethouder Gerts. Zij sprak met verschillende mantelzorgers en reikte de mantelzorgers die zich lieten registreren een tas uit: âEnkele mensen die ik sprak realiseerden zich niet dat ze ook mantelzorg verlenen.â Passanten reageerden positief: âHet is een prima initiatief dat de gemeente naar ons toekomt!â

Veel Waddinxveners hebben zich laten registeren als mantelzorger. De gemeente krijgt hierdoor de mogelijkheid om aan mantelzorgers te vragen waar ze behoefte aan hebben. In het najaar van 2009 kan er dan ook een digitale enquête verstuurd worden naar alle mensen die zich hebben ingeschreven. Aan de hand van de resultaten kan de gemeente de ondersteuningsbehoefte actualiseren.

Mensen die mantelzorg verlenen en niet als zodanig geregistreerd staan bij de gemeente, kunnen zich altijd inschrijven bij het Zorgloket van de gemeente. Zij ontvangen dan ook de tas met daarin het mooie handboek over mantelzorg.

Â

Â

Waddinxveen, 18 mei 2009