Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

CG-Raad hervat overleg OV-chipkaart

De CG-Raad gaat na maanden onderhandelen weer deelnemen aan het landelijk overleg over de OV-chipkaart. Dat heeft de CG-Raad op vrijdag 15 mei in een gesprek met staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat aangegeven.

Samen met verschillende andere consumentenorganisaties waaronder Rover, de ANWB en de Consumentenbond had de CG-Raad het landelijk overleg eind vorig jaar opgeschort. De afspraken die op landelijk niveau werden gemaakt over onder meer de toegankelijkheid van het OV-chipkaartsysteem, werden op regionaal niveau niet uitgevoerd. De consumentenorganisaties hebben daarop eisen geformuleerd die door de regionale overheden en de vervoerders moeten worden nagekomen. Na een aantal onderhandelingsrondes is nu overeenstemming bereikt over de manier waarop aan de uitvoering van deze eisen zal worden gewerkt. Het opschorten van het landelijk overleg door de consumentenorganisaties heeft er dus toe geleid dat er nu goede afspraken liggen om aan oplossingen voor de resterende problemen te werken.

Afwachten

Dat betekent niet dat de toegankelijkheid van het OV-chipkaartsysteem nu volledig is geregeld. Integendeel, er zijn nog veel zorgpunten waarvan nog onduidelijk is of er een goede oplossing gerealiseerd zal worden. Maar omdat er nu duidelijke afspraken liggen over het vervolg, denkt de CG-Raad het meeste voor de achterban te kunnen bereiken door weer aan het landelijk overleg te gaan deelnemen. Ook Rover, de ANWB en Viziris zullen weer aan het landelijk overleg gaan deelnemen. Maar we zullen moeten afwachten, of de hervatting van het overleg tot resultaat leidt.

Verdere informatie


* Reactie gezamenlijke brief consumentenorganisaties
* Bijlage bij deze brief

* Aanvullende brief CG-Raad, Viziris, CSO en Rover.

(Geplaatst: 19 mei 2009)

---