Politie Hollands Midden

'Autoklonen' in Tros Opgelicht

Vanavond om 21.10 uur op Ned. 1

Hollands Midden, 19-05-2009 o Vanavond, dinsdag 19 mei, besteedt Tros Opgelicht aandacht aan het klonen van autos. Aan deze uitzending werkt het Permanent Auto Team (specialisiten op het gebied van voertuigcrimininaliteit) van Politie Hollands Midden mee.

Wanneer u een tweedehands auto koopt, zorgt u er natuurlijk voor dat u het juiste kentekenbewijs en andere autopapieren erbij krijgt. Pas dan bent u de rechtmatige eigenaar van de auto. Maar hoe kan het dan bijvoorbeeld dat u bekeuringen binnenkrijgt, gemaakt op plaatsen waar u nooit gereden hebt? Het kan zijn dat uw auto een kloon is. Dat er twee auto's identitieke papieren hebben.

Als uw auto niet het originele exemplaar, maar een gestolen auto blijkt te zijn, dan wordt deze door de politie in beslag genomen. Criminelen dupliceren auto's door wagens te stelen en ze te voorzien van een nieuwe identiteit. Met behulp van valse kentekenplaten, kentekenbewijzen en chassisnummers worden de auto's te koop aangeboden.

In deze uitzending ziet u beelden van de aanhouding van een bende autocriminelen die grote schade hebben veroorzaakt. De politie geeft tekst en uitleg over wat zij tegen autocriminaliteit doet.