Samsung en de Internationale Atletiek Federatie (IAAF) creëren nieuwe wereldwijde samenwerking 19/05/2009 16:58

PR Newswire

MONTE CARLO, May 19 /PRNewswire/ --

- De driejarige overeenkomst begint met de Wereldkampioenschappen in augustus in Berlijn en loopt door tot Qatar in 2010 en Zuid-Korea in 2011

Samsung Electronics en de Internationale Atletiek Federatie (IAAF) hebben vandaag een driejarige overeenkomst aangekondigd, waarbij Samsung als officiële top partner van de IAAF wordt erkend. Samsung is tevens aangesteld om de IAAF van alle officiële uitrusting op het gebied van mobiele telecommunicatie hardware, audiovisuele apparatuur, camera's en huishoudelijke apparaten te voorzien.

Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20090519/347816

De nieuwe marketing samenwerking loopt van de Wereldkampioenschappen in augustus in Berlijn dit jaar en de indoor kampioenschappen in 2010 in Doha, Qatar, tot en met de Wereldkampioenschappen in 2011 in Daegu, Zuid-Korea.

Bovendien omvat de samenwerking tussen Samsung en de IAAF de Continentale en Nationale Kamioenschap programma's gedurende de driejarige overeenkomst.

"Wij zijn blij de IAAF in ons rooster van samenwerkingsverbanden in de wereldsport op te nemen," deelde Samsung's Gregory Lee, Hoofd Marketing van Global Marketing Operations mee. "Atletiek brengt culturen bij elkaar en inspireert tot nieuwe hoogten in persoonlijke prestaties - precies de kwaliteiten die Samsung ook wil waarmaken in ons nastreven van innovatie en onze passie voor hoge kwaliteit."

Sanghueng Shin, Executive Vice President van Samsung Europe, ontmoette IAAF President Lamine Diack nabij het hoofdkantoor van de IAAF in Monte Carlo om het nieuws bekend te maken.

De nieuwe samenwerking met de IAAF is een verdere uitbreiding, zowel geografisch als wat betreft kwaliteit, van Samsung's Europese en wereldwijde sportplatform, hetgeen de laatste 20 jaar veelvuldige betrekkingen omvatte, waaronder een ononderbroken steun aan de Chelsea voetbalclub en een TOP partnerschap met het Internationaal Olympisch Comité tot 2016.

De samenwerking met de IAAF weerspiegelt tevens Samsung's toenemende betrokkenheid bij de EU, de grootste markt van het bedrijf. In 2009 alleen al zal Samsung meerdere nieuwe mobiele telefoons in Europa en Engeland lanceren, direct volgend op de doorbraak in LED breedbeeldschermen eerder dit jaar.

"Deze nieuwe overeenkomst is erg belangrijk. Het vertegenwoordigt het fundamentele vermogen en belang van atletiek," aldus Lamine Diack, President van de IAAF. "Het is vooral bevredigend dat de samenwerking met Samsung niet alleen de IAAF ondersteunt, maar ook lokale verenigingen en federaties."

Tijdens de Wereldkampioenschappen in Berlijn in 2009 zal Samsung de "Samsung Digitale Galerij" beschikbaar stellen, een compleet interactief programma dat atleten, toeschouwers en media direct de laatste technologieën op het gebied van LED televisie, mobiele telefoons en digitale camera's laat gebruiken.

Samsung's verbintenis met de IAAF weerspiegelt de uitgebreide investeringen die het bedrijf doet in de ontwikkeling van een duurzame samenleving - één die de toenemende afhankelijkheid van technologie gepaard in balans brengt met serieuze inspanningen om gezondheid en een goede fysieke conditie te bevorderen. Al met al belichamen de activiteiten van het IAAF de bedrijfswaarden van Samsung op het gebied van eerlijk spel, passie voor kwaliteit en uitmuntendheid, en het opbouwen van wederzijds begrip ongeacht de taal, cultuur of locatie.

Meer over Samsung Electronics:

Samsung Electronics Co., Ltd. is een wereldwijd leider op het gebied van halfgeleiders, telecommunicatie, digitale media en digitale
convergentietechnologie, met verkoopcijfers in 2008 van 96 miljard dollar. Samsung biedt werk aan ongeveer 150.000 mensen in 134 kantoren in 62 verschillende landen en bestaat uit twee bedrijfseenheden: Digitale Media & Communicatie, en Apparaat Oplossingen. Samsung Electronics wordt algemeen gezien als een van de snelst groeiende wereldmerken op het gebied van digitale televisies, geheugenchips, mobiele telefoons en TFT-LCD schermen. Voor meer informatie kunt u http://www.samsung.com bezoeken.

Contact : JM Yoon, Samsung Electronics Co.,Ltd., Tel: +82-31-277-8043, E-mail: jm927.yoon@samsung.com. Richard S. Cho, Samsung Electronics Co.,Ltd., Tel: +82-10-4940-7496, E-mail: sangmuk.cho@samsung.com






-