De Haagse Hogeschool

Stimuleringsprijs voor Croissanterie van De Kleine Coöperatie Eigenwijzer

Begeleidende student opleiding Commercieel Ingenieur De Haagse Hogeschool ook geroemd

Tijdens een symposium op donderdag 14 mei 2009 ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de opleiding Commercieel Ingenieur op De Haagse Hogeschool ontving ondernemer Andre Bennewitz van De Kleine Coöperatie Eigenwijzer met zijn project Croissanterie een stimuleringsprijs van 1500 Euro. Ook de begeleidende student Rene Visser werd in het zonnetje gezet en ontving 250 Euro. De prijsuitreiking was de afronding van een samenwerking van De Haagse Hogeschool met De Kleine Coöperatie Eigenwijzer, een initiatief binnen het Vadercentrum van Stichting Mooi in Den Haag.

Samenwerking De Kleine Coöperatie en De Haagse Hogeschool

Speciaal voor het vierde lustrum van de opleiding Commercieel Ingenieur zijn zes toekomstige ondernemingen van De Kleine Coöperatie âgeadopteerdâ en is per project een student aangesteld die de startende ondernemers begeleidt bij het opzetten van hun eigen onderneming. Zo bieden de studenten ondersteuning bij het schrijven van ondernemingsplannen en bij het uitvoeren van marktonderzoek. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten: de studenten brengen hun theoretische kennis in de praktijk en de startende ondernemers komen een stap dichterbij het verwezenlijken van hun droom, nl. het hebben van een eigen (succesvolle) onderneming.

De Kleine Coöperatie Eigenwijzer

De Kleine Coöperatie Eigenwijzer is een initiatief binnen het Vadercentrum van Stichting Mooi. Het Vadercentrum is een plek waar mannen dagelijks terecht kunnen voor verschillende emancipatorische activiteiten. Zo zijn er een werkplaats met gereedschap waar verschillende cursussen worden gegeven, een cursuslokaal met computers met internet-aansluiting waar taallessen en EHBO-cursussen worden georganiseerd, en een speciale ruimte met naaimachines waar kleermakerscursussen gegeven worden. De Kleine Coöperatie Eigenwijzer is een werkgelegenheidsproject gericht op mannen en vrouwen die een eigen onderneming willen starten om uit hun uitkeringspositie te komen. Zij worden bijgestaan door doorgewinterde ondernemers en ontvangen een bescheiden investeringslening van Startfoundation, Fonds 1818 en fonds Levi Lassen. De ondernemingen variëren van een biologische groentetuin tot een Afrikaanse supermarkt en van een kapsalon tot een klussenbedrijf.

Prijsuitreiking

Uit de zes projecten werd door alumni van de opleiding Commercieel Ingenieur een top 3 samengesteld van veelbelovende projecten. Uit deze top 3 werd tijdens het symposium op 14 mei één project tot winnaar uitgeroepen, die uit handen van academiedirecteur Ton de Jager een geldprijs van 1500 Euro ontving.

Bij de opleiding Commercieel Ingenieur worden de vakgebieden commercie en techniek samengevoegd. Als commercieel ingenieur ben je de schakel tussen techniek en commercieel succes. De vertaler tussen de technisch productontwikkelaar en de afnemer. Je brengt partijen bij elkaar en zorgt ervoor dat beide succesvol zijn. Je legt aan technici uit waar de klant behoefte aan heeft. En je vertaalt technische know-how in begrijpelijke taal voor je klant. www.dehaagsehogeschool.nl/CI