Korps Landelijke Politiediensten

Transportcontrole Ruit Rotterdam

Rotterdam, 19-05-2009 o De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft in samenwerking met de politie Rotterdam Rijnmond op de ruit van Rotterdam een transport- en milieucontrole gehouden. In totaal zijn op dinsdag 19 mei 2009 tussen 08.30 uur en 15.00 uur 137 vrachtwagen(combinaties) gecontroleerd. In 58 gevallen is proces-verbaal opgemaakt.

De overtredingen liepen uiteen van onjuist vervoer van gevaarlijke stoffen, onberemde wielen, overbeladingen en overtredingen van de arbeidstijdenwet. Een vrachtauto waarvan het Nederlandse kenteken was geschorst was voorzien van een vals Cypriotisch kenteken. Eén vrachtwagenchauffeur reed zonder rijbewijs.

Hits
Op de locatie A13 ter hoogte van Delft maakte de politie gebruik van kentekenleesapparatuur met daarin notoire overtreders. Van de 8000 gepasseerde voertuigen hadden er 31 een hit. Hiervan zijn er 27 gecontroleerd. Van één van de vrachtautos die stond gesignaleerd voor een milieudelict had de chauffeur vanaf zondagavond 20.00 uur onvoldoende dagelijkse rust genoten en nagenoeg aaneengesloten gereden. Hij kreeg een rijverbod opgelegd.

De andere locaties betroffen de A20 ter hoogte van Maasland, A16 ter hoogte van Dordrecht en de A15 ter hoogte van Rotterdam.