Gemeente Venray


19 mei 2009

Venray zet starters in het zonnetje

De gemeente Venray gaat de komende jaren de startende ondernemer in het zonnetje zetten. Zij doet dit door samen met de Rabobank Venray, de Kamer van Koophandel en Dagblad de Limburger vier keer per jaar de verkiezing van de `Starter van het Kwartaal' te organiseren. Aan het einde van elk jaar wordt uit deze ondernemers de `Starter van het Jaar' gekozen.

De gemeente heeft in haar economische visie al aangegeven dat ze meer aandacht gaat besteden aan de startende ondernemer. Zo zijn er op enkele plekken in de gemeente kleinere bedrijfskavels beschikbaar en verleent de gemeente medewerking aan een nieuw bedrijvencentrum op bedrijventerrein de Hulst.

Met dit startersinitiatief dat ook op andere plaatsen in Limburg al loopt, wil de gemeente startende ondernemers de kans geven om met hun bedrijf naar buiten te treden. De winnaars zijn verzekerd van gratis publiciteit en ontvangen bovendien een kleine attentie. Bij het bepalen van de winnaar zal vooral worden gekeken naar zaken als innovatie, duurzaamheid, regionale uitstraling en maatschappelijke betrokkenheid.

Wethouder Heldens is blij met dit nieuwe initiatief. "We gaan de komende tijd meer aandacht besteden aan onze starters en werken daarbij graag samen met de Kamer van Koophandel, de Rabobank en Dagblad de Limburger. Deze verkiezing past prima bij ons voornemen om het zelfstandig ondernemerschap in Venray te promoten. Ik ontmoet vaak starters en weet daarom dat er heel veel goede initiatieven zijn zonder dat dit altijd wordt opgemerkt. Via de starter van het kwartaal gaan we hier iets aan doen. Ik ben er van overtuigd dat dit voor veel mensen die met plannen voor een eigen bedrijf rondlopen, aanleiding kan zijn om de echte stap te maken".